Sara Ritter forlater Brann

Sara Ritter har signert for tyske TSG 1899 Hoffenheim.

Annonse:

Hoffenheim spiller i den øverste ligaen, og endte på 5. plass forrige sesong. Overgangen trer i kraft fra 7. juli, og kampen mot Åsane den 6. juli blir den siste kampen for Brann for 18-åringen. 

– Nå får jeg flytte tilbake til Tyskland og jeg har fått muligheten til å studere på et av de beste universitetene i landet. Det blir spennende å komme til en så stor klubb som satser på utvikling og som har totalpakken, sier hun.

Ritter skal studere på universitetet Heidelberg, og ønsker å utdanne seg innenfor idrettsvitenskap eller idrettsledelse. Hun fortsetter:

– Jeg er veldig takknemlig for gjengen som er her og for klubben, og jeg har blitt veldig glad i både Brann og Bergen. Det blir trist å ta farvel, sier hun.

Forsvarsspilleren kom til Norge med familien sin sommeren 2021, da faren fikk jobb i Bergen. Først trente hun med Sandviken, før hun gikk videre til Fyllingsdalen. Der spilte hun frem til vinteren før fjorårets sesongstart. Etter å ha vært med Brann på treningsleir til Marbella, ble overgangen permanent. Hun signerte for Brann i februar 2023, og skrev da under på en kontrakt ut 2024.

En spiller vi er stolt av

– De har bodd i Bergen i noen år, og nå er de klar for å flytte hjem igjen. I den forbindelse viste Hoffenheim en interesse ganske tidlig, og i samråd med Sara og de rundt henne falt valget på at hun nå blir solgt, sier sportslig leder Aleksander Olsen.

Ritter har spilt 19 kamper for Brann, og har flere kamper for aldersbestemte landslag i hjemlandet. 

– Sara er en spiller vi er veldig stolt av at vi tok sjansen på. Hun har hatt en strålende utvikling i Brann, og skal nå delta i U20-VM for Tyskland i høst. Vi har vært med på å utvikle en spiller med Fyllingsdalen som nå er blant de fremste yngre landslagsspillerne i Tyskland, og vi ønsker henne masse lykke til videre i karrieren. Kanskje krysses våre veier igjen, avslutter Olsen.

Sportsklubben Brann takker Sara Ritter for innsatsen, og ønsker henne masse lykke til på veien videre!

Det gjenstår tre hjemmekamper før den tid, og førstkommende lørdag 22. juni gjester Arna-Bjørnar Stadion. Billetter til kampen kjøper du her.

Annonse fra Eliteserien: