Sande trener endelig med ball igjen

Mads Sande røk korsbåndet i Brann-debuten 3. september i fjor. I Spania har han trent med ball igjen for første gang siden operasjonen.

Annonse:

– Det kjennes bra og føles veldig befriende, sier Mads Sande til brann.no. 

Mads Sande kom til Brann fra Haugesund på overgangsvinduets siste dag i august i fjor. Hjemme mot Sarpsborg 08, søndag 3. september, kom han inn til sin debut og spilte de siste 21 minuttene. 

Like før slutt ble han taklet. Han kom seg på bena igjen og fullførte kampen, men kneet var vondt. 

Undersøkelser i ettertid viste at korsbåndet var røket, og dermed ventet operasjon og et langt avbrekk fra fotballen. 

Kort skadehistorikk

Å komme tilbake fra en korsbåndsskade tar rundt ett år. Det er uvant for en spiller som aldri tidligere i karrieren har vært skadet. 

– Det var uvant ja, og kjedelig å bli satt på sidelinjen. Men jeg har hele veien tenkt at dette er noe jeg må gjennom og at det blir bra når skaden er leget, sier han. 

– Hva har du lært så langt under skadeoppholdet? 

– Jeg har lært å sette pris på de små tingene, og at man ikke trenger å se så mørkt på ting. Opptreningen har gått bra, og jeg er i rute, sier Sande. 

Likevel, flere måneder med opptrening gjenstår før han kan spille kamper igjen. Når han er helt frisk er usikkert, men den første delen av sesongen ryker. 

Likevel er han med resten av laget til Marbella på treningsleir. 

– Det betyr mye at jeg fikk være med her. Man får en pause fra hverdagen hjemme, og jeg kan ha fullt fokus på opptreningen. I tillegg er det enklere å komme tettere på resten av laget når man er samlet her, sier han. 

I mars skal han på halvtårs-sjekk for å få bekreftet at alt fremdeles er i rute. Frem til det følger han opplegget, og når stadig nye milepæler i opptreningen.   

Annonse fra Eliteserien: