Samler Brann-supporterne i Kvinnherad

Brann-supporter Steinar Nilsen fra Husnes etablerer Brann Bataljonen Kvinnherad. Gjengen skal lage lyd på Stadion i år.

Annonse:

Det finnes Brann-supportere overalt, og selvsagt også i Kvinnherad-området. Poenget til initiativtaker Steinar Nilsen er å samle de, enten de skal på kamp eller ikke.

- Enten sitter folk hjemme i sine egne stuer og ser kamp, eller så kjører de i sine egne biler til Bergen og går på Stadion. Mitt mål har vært å samle folk, forteller han.

Resultatet er etablering en egen Brann Bataljonen-avdeling i Kvinnherad, en gjeng som enten skal samles på Gry Helges Bar & Restaurant for å se TV-kamper sammen, eller som drar til Bergen i samlet flokk.

- Vi har leid buss og kjøpt 50 billetter på Frydenbø-tribunen til 16. mai-kampen. En fin gjeng med voksne folk frå områder her, og vi tror vi kan bli enda flere, forteller Steinar Nilsen til Brann.no.

Reportasje i lokalavisen

Lokalavisen Kvinnheringen har allerede laget reportasje på den Brann-glade gjengen. Avisen forteller at Ove Olsen, som er oppvokst i Bergen, har en samling på 270 Brann-trøyer og drømmer om å gifte seg på gressmatten på Stadion.

Steinar Nilsen har vært i dialog med Brann om etableringen av den lokale bataljonen. Initiativet blir tatt imot med åpne armer.

- Ett av satsingsområdene til Brann i 2019 vil være tydeligere grep for å skape oppmerksomhet rundt kampene våre. Vi skal snart presentere «Brannturnéen» for publikum, som blir en viktig satsing i og rundt Bergen, forteller kommersiell leder Camilla Schutz.  

Hun liker at folk i Kvinnherad slår seg sammen for å komme seg på kamp:

- Dette er helt nydelig. Vi håper andre lar seg inspirere til å dra på kamper sammen, forteller hun.

«Brann Bataljonen Kvinnherad» har også etablert seg på Facebook der de legger ut informasjon om planlagte arrangementer og turer.

GLAD GJENG: Bildet øverst viser lokale Brann-patrioter fra Kvinnherad. Fra venstre: Kjell Wiggo Finnebotten, Nina Babsy Løyning, Anita Erene Fjetland, Ove Olsen, Eirik Tøsse og Steinar Nilsen (Foto: Kvinnheringen).

Annonse fra Eliteserien: