BB240504ZM010

Rundtspilte Rosenborg på Stadion

Brann tok tak i storkampen umiddelbart og Rosenborg var aldri nærheten. Det endte med tremålsseier.

NB: Vises ikke videoen under, se den direkte på YouTube her.

På et Brann Stadion badet i sol gikk Brann rett i strupen på Rosenborg fra start, og allerede før det var spilt fire minutter ble trønderne straffet. Emil Kornvig vant ballen høyt i banen og ballen spratt inn i 16-meteren til Rosenborg. Der var Ole Didrik Blomberg våken og headet ballen i perfekt bue over keeper.

Brann sin gode start fortsatte og det ble skapt flere store sjanser. Men på sine to forsøk alene med keeper ble det enten redning eller avsluttet like utenfor. Dermed tok Brann med seg en ettmålsledelse inn i garderoben til pause.

I første omgang scoret Brann på hodet før det var spilt fire minutter. Det samme skjedde i andre. Niklas Castro gikk god tid til å slå inn. Inne i feltet var Aune Heggebø høyere enn Fløyen og stanget ballen kontant i mål.

Brann hadde fikk muligheten til å øke ledelsen til tre mål fra straffemerket etter 53 minutter, men Emil Kornvigs forsøk gikk over mål.

Men etter 73 minutter scoret Brann igjen, og egentlig var det to mål på åtte sekunder. Først avsluttet Heggebø, men en Rosenborg-spiller sparket ballen unna mens han sto inne i målet. Det ble ikke dømt og Brann vant igjen ballen høyt. Innlegget ble slått på bakerste stolpe til Castro som klasket den i mål på volley.

Branns neste kamp i Eliteserien er borte mot Lillestrøm søndag 12. mai, mens neste på Stadion er fredag 16. mai. Billettsalget til den åpner mandag 6. mai klokken 12.00. Allerede i morgen spiller kvinnelaget Toppserie-kamp mot Rosenborg på Stadion klokken 14.30 og billetter kjøpes her.

Brann–Rosenborg 3–0 (1–0)

1–0: Ole Didrik Blomberg (4.)
2–0: Aune Heggebø (49.)
3–0: Niklas Castro (73.)

Eliteserien, runde 7. Brann Stadion. Dommer: Espen Eskås, Bækkelagets SK.  Tilskuere: 16.750. Gult kort: Aune Heggebø, Brann. Ulrik Yttergård Jenssen, Jayden Nelson, Rosenborg.

Brann (4–3–3): Mathias Lønne Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Japhet Sery Larsen, Ruben Kristiansen –  Emil Kornvig, Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre (Sander Kartum fra 82.) – Ulrik Mathisen (Niklas Castro fra 46.), Aune Heggebø (Magnus Warming fra 82.), Ole Didrik Blomberg.