Rotihaug blir Florø-spiller

Angriperen fortsetter karrieren i den nyopprykkede OBOS-ligaklubben.

Annonse:

19-åringen hadde et vellykket låneopphold fra Brann til Florø i fjor høst der han både fikk verdifull matching på bra nivå og bidro til opprykket for klubben lengst vest i Norge.

Spilleren selv ønsket en ny sjanse til å vise seg frem i OBOS-ligaen, slik han gjorde for Brann i 2015, og på Stadion ser man ingen grunn til å legge hindringer i veien for det.

- OBOS-ligaen er rett divisjon for Oliver på dette tidspunktet i fotballkarrieren hans. Derfor har vi lagt til rette for at han får den muligheten, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt.

Florø-trener Terje Rognsø synes det er veldig positivt:

- Oliver leverte et sterkt bidrag gjennom utleieavtalen høsten 2016, noe som medvirket til at Florø tok steget opp i OBOS-ligaen. Florø Fotball vil takke Brann for fleksibilitet og gode dialoger i forbindelse med både utleie og overgang for Oliver, sier treneren.

Rotihaugs kontrakt som opprinnelig varte ut 2017 er nå terminert slik at spissen blir Florø-spiller permanent.

Fikk tre A-kamper

Rotihaug kom fra Eid til Branns utviklingsavdeling sommeren 2013 hvor han begynte å spille for Branns tredjelag i 4. divisjon. Sesongen 2014 utviklet han seg godt med mange kamper og mål for tredjelaget, Brann 2 og juniorlaget.

Han debuterte for A-laget i OBOS-ligaen i 2015, i bortekampen mot Hønefoss i mai, og gjorde ytterligere to innhopp den sesongen.

Våren 2016 måtte Rotihaug nøye seg med spill for Brann 2. Da sommervinduet åpnet ble han lånt ut til Florø som da kjempet i toppen av 2. divisjon.

Brann ønsker Oliver Rotihaug lykke til i ny klubb.

Annonse fra Eliteserien: