Ritter sin første scoring

På mandag fikk Brann seg en etterlengtet seier over Åsane. Maria Brochmann stod for den første scoringen, før Sara Ritter (17) økte til 2–0 med sin aller første scoring for Brann.

Annonse:

Sara Ritter er født og oppvokst i Tyskland, og kom til Norge i 2021 da faren fikk jobb i Bergen gjennom militæret. I vinter trente hun og spilte kamper for Brann, før hun ble hentet på permanent basis fra FK Fyllingsdalen. 

– I vinter kunne jeg trene og spille uten noe press, og jeg synes bare det var veldig kult å få disse mulighetene. At det skulle ende med en kontrakt trodde jeg ikke før Aleksander Olsen kom til meg, sier Ritter.

Å få spille for Brann betyr mye for den tyske 17-åringen.

– Å ha på meg Brann-drakten og spille for Bergen er stort, og det gjør meg stolt. Jeg er veldig takknemlig for å kunne spille på dette laget med så mange gode spillere, sier hun.

I kampen mot Røa i den åttende serierunden fikk Ritter to gule kort og ble utvist, men i returen mot Åsane på mandag fikk hun sin aller første scoring for Brann.

– Før Andrine slo corneren så jeg at det var ingen som markerte meg, så jeg løftet hånden i håp om at hun skulle se meg. Så kom ballen rett til meg og jeg måtte bare få den inn. Det tok noen sekund før jeg skjønte at det faktisk var jeg som scorte, og da var det bare å glede seg over mitt første mål og at stillingen endelig var 2–0, sier hun. 

På lørdag kommer Røa til Stemmemyren, og det er en revansjelysten gjeng som skal ta imot gjestene etter 1–2-tapet tidligere i vår. 

– Vi tar med oss en bra prestasjon mot Åsane og gjør noen justeringer i løpet av disse treningsdagene for å ta seieren mot Røa denne gangen. Vi har funnet litt tilbake til måten vi har lyst å spille på, men vi vet at det fortsatt er mye å jobbe med, så vi skal bare fortsette å trene hardt, avslutter hun.

Kampen har avspark kl. 15.00 på lørdag på Stemmemyren, kjøp billetter til kampen her

Annonse fra Eliteserien: