Rekordjakten fortsetter – dette er status før søndagens kamp

Seiere på rad, kamper uten baklengsmål, poeng tatt på bortebane. Mulig poeng- og scoringsrekord. Årets Brann-sesong har vært sterk, og her er en oversikt over hvilke klubbrekorder som har falt, eller som står for fall.

Annonse:

25 seriekamper. 22 seire. Tre uavgjorte. Null tap. 79 scorede mål. Elleve baklengsmål. 69 av 75 mulige poeng. Opprykk i september. 

Årets Brann-sesong har sett mange klubbrekorder falle. Det samme gjelder rekorder for OBOS-ligaen, så her er en oversikt over noen rekordene Brann har tatt eller kan ta på de resterende kampene. 

Rekordene er verifisert og publisert med hjelp fra Alexander Osdal. 

Seire, poeng og uten tap

Brann har spilt 25 kamper i serien siden sesongstart uten å tape. Det er rekord. I serien har det faktisk gått 27 kamper uten å tape, og siste serietap kom mot Molde på Stadion 28. november i fjor. Begge deler er klubbrekord. 

På bortebane har Brann tatt 13 av 13 seire, som gir 39 poeng. Ingen lag har noen gang tatt flere bortepoeng på 15 bortekamper på nest øverste nivå, den gamle var på 37 poeng på 15 kamper. 

Med seieren sist mot Sandnes Ulf vant Brann sin ellevte seriekamp på rad. Det er også klubbrekord. Den tidligere var ni, fra tidligere i år. 

Brann har allerede tatt 69 poeng i serien, og det er 15 poeng igjen å spille om. Rekorden for OBOS-ligaen har Aalesund, som tok 79 poeng i 2019. Brann kan ende på 84, om resten av kampene vinnes. Rekorden kan også slås om man taper én, eller spiller to uavgjorte. 

Mål – for og imot:

Hittil i år har Brann scoret 79 mål. Eller 3,16 mål per kamp. Rekorden i OBOS-ligaen har Bodø/Glimt, da de scoret 83 mål i 2017 (med 30 kamper). Det trengs med andre ord bare fem scoringer til på de fem siste kampene for å ta den rekorden. Kan rekorden bli tatt allerede på søndag? 

Bakover har også Brann vært solide i år. Sist baklengsmål kom mot Stabæk 7. august, da Kasper Pedersen fikk noen "hårtuster" på et langskudd og stusset ballen forbi Mathias Dyngeland. Det har nå gått 577 spilleminutter (uten overtid) siden sist baklengsmål. 

Branns elleve baklengsmål til nå er bedre enn noen andre lag har hatt i OBOS-ligaen etter 25 kamper. Rekorden for en hel sesong med 30 kamper har HamKam fra i fjor, med side 21 baklengsmål på 30 kamper. 

Listen over rekorder som allerede er tatt, eller rekorder som kan slås er enda lengre. For de spesielt interesserte, som ønsker å nerde enda mer over rekorder og statistikk kan man lese denne saken i BA fra Alexander Osdal.

Annonse fra Obos-ligaen: