Reiste seg mesterlig!

Daouda Bamba ble matchvinner da Brann vant 2-1 på Nadderud og skapte ny spenning i Eliteserien.

Så kom det avgjørende øyeblikket: En nydelig gjennombruddspasning fra Ruben Yttergård Jenssen fant Fredrik Haugen, som flikket den videre til Kristoffer Barmen.

25-åringen så opp og sendte ballen til en mutters alene Daouda Bamba. Vår nye spiss hadde bare vært på banen i tre minutter da han sendte ballen til side for Stabæk-keeperen og i mål. 2-1 til Brann.

En fantastisk snuoperasjon. Brann ligger nå to poeng bak serielederen. Og nå venter Rosenborg på Stadion!

Det så mørkt ut da Eliteseriens toppscorer Franck Boli ga Stabæk 1-0-ledelse like etter pause. Brann ga imidlertid ikke opp, og til slutt var det rødtrøyene som sto igjen som seierherrer etter en svært dramatisk kamp. Henrik Kjelsrud Johansen og Daouda Bamba var Branns målscorere.

Traurig start

Starten av kampen ble dramatisk for Brann da Stabæk fikk tildelt straffespark etter en duell mellom Markus Olsen Pettersen og Tobias Børkeeiet. Den virket billing, men Franck Boli fikk i oppgave å sette ballen i mål fra straffemerket.

Det klarte han ikke. Ballen gikk høyt over mål. Brann slapp med skrekken der.

Så tok Stabæk over kampen. Anført av en opplagt Tobias Børkeeiet var hjemmelaget stadig frempå med store sjanser. Etter 21 minutter skjøt nevnte Børkeeiet ballen i tverrliggeren og ut. I de påfølgende minuttene hadde Stabæk flere store muligheter. I det 30. minutt fikk John Hou Sæter kjempetreff fra 20 meter. Olsen Pettersen vartet opp med en kjemperedning.

Brann fikk kun én kvalifisert sjanse før pause. Stabæk-keeper Robert Sandberg hadde få problemer med å redde avslutningen fra Kristoffer Barmen.

Kalddusj og snuoperasjon

Brann skuffet før pause, og var fast bestemt på å gjøre det bedre etter hvilen. Det startet imidlertid på verst tenkelig måte. I det 48. minutt scoret Boli etter en flott Stabæk-kontring. På det tidspunktet så alt mørkt ut.

Men så våknet Brann!

Bare tre minutter etter Stabæks scoring utlignet de. Rødtrøyene rullet et godt angrep på høyresiden. Gilbert Koomson slo inn fra et innlegg mot bakerste stolpe. Der ventet Kristoffer Barmen som headet tilbake til feltet. Daniel Braaten headet i tverrligger, men på returen sto Henrik Kjelsrud Johansen. Gjøvikingen gjorde sitt første eliteseriemål for Brann. 1-1!

Utligningen gjorde noe med Brann. De siste 40 minuttene dominerte rødtrøyene. Braaten var nær scoring i det 55. minutt. Fredrik Haugen det samme i det 68. minutt da han chippet ballen over keeper, men avslutningen ble reddet av en oppofrende Stabæk-spiller.

Så fulgte en kanonade av målsjanser til rødtrøyene. Men verken Ruben Yttergård Jenssen eller Christian Eggen Rismark fikk hyll på byllen. På det tidspunktet var det ganske utrolig at det bare sto 1-1 i kampen.

Så kom seiersmålet ved Daouda Bamba i det 77. minutt. Det store trykket fra hjemmelaget kom aldri. Brann kontrollerte resten av kampen og vant 2-1. Nå er det bare å glede seg til storoppgjøret neste helg.

Fakta

Stabæk - Brann 1-2 (0-0)

1-0: Franck Boli (48.)
1-1: Henrik Kjelsrud Johansen (51.)
1-2: Daouda Bamba (77.)

26. serierunde Eliteserien. Nadderud stadion. 4031 tilskuere. Dommer: Trond Ivar Drøvle, Fjellhamar FK. Gult kort: Emil Bohinen og Franck Boli (Stabæk), Fredrik Haugen og Ruben Yttergård Jenssen (Brann).

Stabæk (4-4-2): Robert Sandberg - Andreas Hanche-Olsen, Vadim Demidov, Daniel Granli, Jeppe Moe - John Hou Sæter, Tobias Børkeeiet, Emil Bohinen (Filip Valencic fra 83.), Moussa Nije - Franck Boli, Ohi Omoijuanfo (Ola Brynhildsen fra 80.).

Brann (4-3-3): Markus Olsen Pettersen - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Christian Eggen Rismark, Thomas Grøgaard - Fredrik Haugen (Bismar Acosta fra 90.), Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Barmen - Gilbert Koomson (Gilli Rolantsson fra 74.), Henrik Kjelsrud Johansen (Daouda Bamba fra 74.), Daniel Braaten.