Reiser til færøysk klubb

Markus Olsen Pettersen (23) reiser til den regjerende færøyske seriemesteren, KI Klaksvik.

Annonse:

– Det blir rart, for jeg har gått i gangene på Stadion i mange år nå. Men det blir spennende å prøve et nytt miljø i et nytt land, sier Olsen Pettersen. 

Keeperen kom til Brann-Akademiet allerede i 2013 fra Askøy FK. Han fikk sin første proffkontrakt tilbake i 2015, og han fikk debuten sin på A-laget i siste serierunde i 2017. Han har 14 kamper for Branns A-lag gjennom sine år i klubben. 

Olsen Pettersen har dessverre slitt mye med skader gjennom sine år i Branns A-lag, men har han har nå vært skadefri og i full trening siden i sommer. Han håper overgangen til Klaksvik skal gi han mer spilletid, enn det han kunne fått i Brann. 

– Jeg reiser nedover neste uke og de er også i oppkjøring til ny sesong, og vi skal spille kvalifisering til Europa. Det blir spennende, sier Olsen Pettersen. 

I Brann fikk han sitt sportslige høydepunkt høsten 2018. Da ble han som 18-åring kastet inn som førstekeeper i de siste kampene, da Samuel Sahin-Radlinger ble skadet. Det endte med bronse i serien. 

Overgangen til Klaksvik er permanent, og Olsen Pettersen har signert ut 2023-sesongen. Klaksvik trenes av den norske duoen Magne Hoseth og Daniel Berg Hestad. 

– Markus har fått en fin mulighet på Færøyene som han ville prøve, og vi har blitt enige om å gi han den muligheten. Han trenger å spille flere kamper enn det vi kunne tilby i Brann, og vi ønsker han lykke til videre i karrieren, sier sportslig leder i Brann, Jimmi Nagel Jacobsen. 

Annonse fra Eliteserien: