Reddet poeng i hektisk sluttspurt

Et utrolig selvmål så ut til å ødelegge Brann-kvelden. Så dukket Kristoffer Barmen opp.

Men sin sene utligning sørget han for at Brann kunne reise hjem med ett poeng mot Strømsgodset.

Hjemmelaget tok ledelsen nærmest ut av ingenting. I det 76. minutt skulle Bismar Acosta bare spille ballen enkelt tilbake til Brann-keeper Samuel Sahin-Radlinger. Presset av aggressive Strømsgodset-spillere mistet Acosta oversikten og slo ballen for hardt mot eget mål.

Sahin-Radlinger gjorde alt han kunne for å hindre baklengs, men måtte til slutt kapitulere. Ballen gikk via stolpen og inn. En bisarr scoring.

Brann jaktet desperat på utligning og i det 84. minutt kom Azar Karadas inn for å styrke angrepet. Det skulle bli avgjørende.

Brann fikk sin etterlengtede scoring i det 87. minutt. Et godt innlegg ble slått inn fra venstre. Taijo Teniste headet tilbake til Azar Karadas, som skjøt ballen inn i feltet.

På bakerste stolpe kastet Kristoffer Barmen seg frem og lurte inn en fortjent utligning til 1-1.

Styrte alt før pause

Brann tok initiativet fra start og presset hjemmesterke Strømsgodset langt tilbake på banen. Det så ikke ut som at Brann spilte på bortebane. Det var gjestene som skapte det som var av farligheter, selv om også Brann slet med å skape de helt store sjansene.

I det 19. minutt slo Fredrik Haugen ett av sine mange innlegg fra høyre i kampen. Gilli Rolantsson løp i posisjon, men headet ballen like utenfor.

Tre minutter før pause skulle imidlertid Strømsgodset få en gigantisk sjanse. Lars Christopher Villsvik slo et presist innlegg fra høyre. Tidligere Brann-spiller Marcus Pedersen headet ballen i stolpen og ut.

1. omgang endte målløst. Et resultat som hjemmelaget var mest fornøyd med.

Superkontring uten scoring

Strømsgodset skulle komme langt bedre med i 2. omgang. De presset høyere, og tidvis fikk Brann nok med å renske unna. Det var likevel Brann som skulle få den første store sjansen i omgangen.

Etter 70. minuttet kommer Brann på en helhjertet kontring. Gilbert Koomson kombinerte fint med Haugen, som til slutt sendte ghaneseren alene mot Godset-keeper Espen Bugge Pettersen. Koomson skjøt godt, men Bugge Pettersen fikk fingertuppene på ballen og hindret Brann-scoring.

I sluttminuttene ønsket begge lagene å score seiersmålet. Det klarte ingen av dem. En dramatisk kamp endte dermed 1-1.

Strømsgodset - Brann 1-1 (0-0)

3. serierunde Eliteserien. Marienlyst stadion. 5873 tilskuere. Dommer: Svein Oddvar Moen, SK Haugar. Gult kort: Henrik Kjelsrud Johansen (Brann).

1-0: Selvmål, Bismar Acosta (76.)
1-1: Kristoffer Barmen (87.)

Strømsgodset (4-2-3-1): Espen Bugge Pettersen - Lars Christoffer Vilsvik, Jakob Glesnes, Marius Høibråten, Jonathan Parr - Henning Hauger, Francisco Junior - Tokmac Nguen (Amahl Pellegrino fra 46.), Herman Stengel (Mounir Hamoud fra 89.), Mustafa Abdellaoue (Lars Sætra fra 78.) - Marcus Pedersen.

Brann (4-3-3): Samuel Sahin-Radlinger . Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen (Azar Karadas fra 84.) - Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen - Gilbert Koomson (Kasper Skaanes fra 70.), Steffen Lie Skålevik (Henrik Kjelsrud Johansen fra 64.), Gilli Rólantsson.