Rasmussen er klar for Brann

Mathias Rasmussen (22) signerte fredag en avtale med Brann som strekker seg ut 2023-sesongen.

Annonse:

– Dette blir spennende og jeg gleder meg til å bli kjent med mine nye lagkamerater, sier Mathias Rasmussen til brann.no, etter at kontrakten ble signert fredag ettermiddag.  

22-åringen fra Lyngdal kommer til Brann fra danske Nordsjælland, der han har spilt de siste sesongene. For danskene spilte han totalt 105 kamper i alle turneringer og noterte seg for 12 scoringer. I Norge har han tidligere spilt for Start, og fikk sin debut i eliteserien allerede som 16-åring tilbake i 2014. 

Han beskriver seg selv slik som spiller: 

– Jeg er en ung frisk spiller som bidrar til offensivt spill på banen. Jeg liker å sette opp spillet og er offensiv i tankegangen, sier den venstrebente 22-åringen.   

Han kan spille både som kant og back på venstresiden av banen, og får drakt nummer 7. 

Sportssjef Rune Soltvedt sier Brann har fått til en veldig god avtale.

– Mathias er en god teknisk fotballspiller med en offensiv mentalitet, som vi både håper og tror vil passe godt inn i måten vi skal spille på. Han er en ung spiller med sine 22 år, men også erfaren med over 100 kamper i den danske ligaen. Med salget av Gilbert til Tyrkia var det viktig å få inn en ny spiller, og han går inn i rekken av unge spillere som har signert for Brann den siste tiden, sier Soltvedt.

Den siste måneden har Markus Olsen Pettersen (21) forlenget kontrakten sin med Brann. I tillegg er Vegard Skeie (19) og Ole Didrik Blomberg (20) blitt Brann-spillere.

Rasmussen kom til Bergen tirsdag kveld og har vært i karantene i påvente av en negativ koronatest. Det første negative testsvaret fikk han torsdag, og derfor kunne han gjennomføre en medisinsk test på Stadion under strenge smittevernsregler fredag formiddag. Siden han kom til Bergen fra Danmark må han ha enda en negativ test før han kan delta på treninger. Det er ikke anledning for media å møte Rasmussen før han har fått svar på den andre koronatesten.

Vil du bli bedre kjent med Mathias Rasmussen? Last ned den nye SK Brann-appen for å se det eksklusive videointervjuet. Husk å skru på pushvarsler, slik at du får siste nytt om Brann rett på mobilen.

Annonse fra Eliteserien: