Ranheim-profil har signert

Kristoffer Løkberg har imponert på Ranheims midtbane i år. Nå har han signert for Brann.

Annonse:

26-åringen har gjennomgått medisinsk test, og fredag formiddag signerte han en avtale med Brann som er gjeldene fra januar 2019.

Han etterfølger dermed Thomas Grøgaard (24) fra Odd som gjorde det samme tidligere i uken.

Løkberg er en av de mest markante spillerne på overraskelseslaget Ranheim, som har tatt nivået i Eliteserien bedre enn ekspertene trodde. Midtbanespilleren har spilt 14 seriekamper og scoret fire ganger så langt. 

Forsøkte seg i England

Løkberg kom fra et opphold i engelske Sheffield United til Ranheim i 2011. Han var med da laget rykket opp til Eliteserien i 2017, men forlater altså trønderne til fordel for Brann fra nyttår.

- Det er litt vemodig og rart å skulle forlate klubben jeg har spilt for i syv år, og jeg er innstilt på å gjøre mitt beste for Ranheim ut sesongen. Samtidig tror jeg det er et perfekt tidspunkt for å ta et steg videre i karrieren min, forteller spilleren til Brann.no.

Han legger ikke skjul på at ambisjonene er store:

- Jeg ser veldig frem til å få spille for en så stor og fin klubb som deler de samme ambisjonene som meg. Drømmen er faktisk å vinne Eliteserien som både spiller og trener innen jeg er 50 år, sier midtbane-spilleren med et smil.

Løkberg:  - Et lett valg

Løkberg, som er på utgående kontrakt i Ranheim, er glad for at Brann viste interesse.

- Jeg har følt meg utrolig ønsket av Brann og føler de har troen på at jeg kan bidra med noe positivt. Derfor var det veldig lett å kjenne på at det her var noe jeg hadde lyst til å bli med på.

- Brann er kanskje det laget som har likest spillestil som Ranheim med en 4-3-3-formasjon, og derfor vet jeg at dette er det perfekte steget videre.

Han er en typisk lagspiller:

- Min beste egenskap er å gjøre de andre på laget enda bedre, og det skal jeg fortsette å bidra med i Brann. Jeg vil beskrive meg som en typisk hardtarbeidende lagspiller. I år har jeg til og med scoret litt mål, så det vil jeg jo gjerne fortsette med til neste år, smiler Løkberg. 

Fornøyd sportssjef

Kristoffer Løkberg har spilt mot Brann på Stadion tidligere, og nå gleder han seg til å bli enda bedre kjent med publikum og resten av byen.

- Vi fløy over Bergen i strålende sol, og det var rett og slett helt magisk. Jeg hører rykter om at det regner en del her, men får vi noen dager som i dag er det definitivt verdt det. Bergen er en fantastisk fotballby, og jeg gleder meg spesielt til å spille og kjenne på atmosfæren til et så stort og entusiastisk publikum som det er her på Stadion, avslutter trønderen. 

Sportssjef Rune Soltvedt er strålende fornøyd:

-  Løkberg har vært en av Eliteseriens beste spillere så langt i år. Vi mener han vil passe veldig godt til måten vi spiller på, forteller sportssjefen.

Han beskriver nykommeren som en flott person som vil passe inn i den kulturen Brann jobber med å utvikle.

- Det har vært en strålende uke så langt med to store signeringer til 2019-sesongen som vi er utrolig stolt over, sier Soltvedt og refererer til Grøgaard-signeringen gjort tidligere i uken. 

FAKTA

  • Navn: Kristoffer Løkberg

  • Født: 22. januar 1992

  • Nasjonalitet: Norsk

  • Høyde: 174 cm

  • Nåværende klubb: Ranheim (fra 2011)

  • Kontrakt med Brann: 2019-2021

Annonse fra Obos-ligaen: