Pressemelding: Samarbeider med politiet

Sportsklubben Brann samarbeider med politiet i etterforskningen av om det kan ha skjedd et straffbart forhold under festen på Stadion, natt til tirsdag.

Annonse:

– Vi samarbeider med politiet for å komme til bunns i denne saken og jeg har vært på politistasjonen i ettermiddag, sier daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen.

Hun kan ikke kommentere detaljer i saken, og viser videre til politiet. Styret i Brann jobber aktivt, sammen med administrasjonen, for få full oversikt over det som har foregått. Brann-ledelsen og styret har hatt møter gjennom hele fredagen.

– Vi har naturligvis tett dialog med de som deltok på festen, og det er som alltid mange interesser og hensyn å ta i en uakseptabel og trist sak som dette. Utad har vi sagt klart og tydelig hva vi mener om at det ble arrangert en fest på Stadion i strid med våre interne retningslinjer. Vi har også gitt den informasjonen vi kan tillate oss å gi i en sak som dette. Nå gjør vi i tillegg det vi kan for å hjelpe politiet i den videre etterforskningen. Vi har oppfordret og oppfordrer igjen eventuelle fornærmete som mener seg utsatt for mulige straffbare handlinger om å melde dette til politiet, sier Johannesen.

Og legger til:

– Så er det viktig for oss å presisere at saken aldri var avsluttet fra klubben sin side, slik det har blitt hevdet i media. Det som er avsluttet er den offentlige diskusjonen om eventuelle sanksjoner for de som var på festen. Videre behandling av brudd på de interne reglene er en personalsak. Detaljer om eventuell straff og andre virkemidler diskuteres med spillere og ansatte internt slik det foregår på alle arbeidsplasser. Styret vil ta en endelig beslutning på hva det eventuelt blir. Vi har forståelse for at klubbens medlemmer, supportere og partnere ønsker mer informasjon, men dette er en kompleks sak, sier Johannesen.

Daglig leder Vibeke Johannesen, sportslig leder Jimmi Nagel Jacobsen og hovedtrener Eirik Horneland vil være tilgjengelig for media etter treningen lørdag.

Annonse fra Eliteserien: