Pressemelding: Oppsigelse og skriftlige advarsler i Brann

Sportsklubben Brann har tildelt reaksjoner til spillerne som var på nachspiel på Stadion, natt til tirsdag 10. august.

Annonse:

Sportsklubben Brann har valgt å gå til oppsigelse av arbeidsforholdet med en av spillerne, som selv har valgt å gå ut med navn, Kristoffer Barmen, og gitt en alvorlig skriftlig advarsel til ti andre spillere som deltok på et nachspiel på Brann stadion natt til tirsdag 10. august.

Keeper Mikkel Andersen har valgt å terminere kontrakten med Brann som konsekvens av situasjonen og opplevelsene han og hans familie har vært utsatt for.

– Klubben har siden 11. august jobbet intensivt med å komme til bunns i de svært alvorlige tillitsbruddene fra 12 av våre spillere. Vi har undersøkt, vurdert og konkludert på forholdene som skjedde på middagen, barbesøket og nachspielet på stadion. Det har versert mange rykter og spekulasjoner. Mye av dette har vi ikke funnet bevismessig dekning for. Vår jobb har vært å avdekke hva som faktisk har skjedd. Det har tatt tid. Undersøkelsene viser brudd på retningslinjer, alminnelige normer, smittevernregler og rimelige forventninger til våre ansatte. Vi har derfor valgt å gå til oppsigelse av en av våre spillere og gitt ti andre spillere alvorlige skriftlige advarsler, sier daglig leder Vibeke Johannesen i Sportsklubben Brann.

Brann har etter grundige utredninger og prosess med Barmen og hans advokater valgt å gå til oppsigelse av arbeidsforholdet. En vesentlig del av begrunnelsen for at denne spilleren får en strengere reaksjon enn de spillerne som har mottatt skriftlig advarsel, er at Barmen blant annet hadde en sentral rolle i gjennomføringen av nachspielet.

– Klubben ser ikke noe annet valg enn å reagere strengt på de alvorlige og uakseptable bruddene på både retningslinjer og klubbens, supporternes og samarbeidspartnernes tillit. Det er med tungt hjerte vi går til oppsigelse av en av våre erfarne spillere og med stort alvor vi gir ti spillere en alvorlig skriftlig advarsel, sier Johannesen.

Klubbens undersøkelser og gjennomførte intervjuer med spillerne og ansatte, viser at spillerne drakk alkohol, brukte Stadion som arena for nachspiel, tok med seg syv gjester og brøt både retningslinjer, alminnelige normer, sunn fornuft og gjeldende smittevernregler. Politiet i Bergen etterforsker i tillegg et mulig straffbart forhold under nachspielet. Det understrekes at vedkommende som er oppsagt ikke er under politietterforskning.

– Det skal ikke være noen tvil om at klubben tar denne saken på største alvor. Vi er skuffet, fortvilet og forbannet over situasjonen. Første steg for å gjenreise tilliten og stoltheten til klubben er gjennom å avdekke fakta om hva som faktisk skjedde og reagere overfor spillerne i henhold til dette. Vi erkjenner at vi har holdninger i deler av klubben som ikke er forenelig med forventningene og kravene til det å drive en medlemsorganisasjon og toppidrett. Nå gjenstår et langsiktig arbeid med å bygge en bedre kultur i deler av klubben, og ikke minst sikre at det sportslige igjen kommer i fokus, sier Johannesen.

I etterkant av nachspielet har flere av spillerne i Brann vært utsatt for kritikk og hets fra omverden. Keeper Mikkel Andersen og hans familie ble oppsøkt på nattestid på sin privatbolig og har opplevd situasjonen som truende og svært ubehagelig.

– Mikkel Andersen har på eget initiativ valgt å terminere kontrakten og returnere til Danmark. Hetsen han og hans familie ble utsatt for er uakseptabel og har vært en stor personlig belastning på toppen av en fra før svært krevende situasjon etter at han deltok på nachspielet. Vi ønsker Mikkel og hans familie alt godt, sier Johannesen.

Sportsklubben Brann ble den 11. august enige med spiller Vegard Forren om å avslutte arbeidsforholdet. Forren var også til stede på det aktuelle nachspielet på Brann Stadion. 

  • Til media: Det blir en pressekonferanse i Brannbørsen fredag 20. august klokken 18.00. Media møter utenfor inngang 9. 
Annonse fra Obos-ligaen: