Pressemelding: Mikkel Andersen er tilbake på treningsfeltet

Danske Mikkel Andersen (32) er onsdag tilbake på Brann-trening igjen.

Annonse:

Andersen er klar for å trene igjen, etter noen intensive og krevende dager med tett dialog og behov for avklaringer. Utover den berettigede kritikk som han og de andre spillerne har måttet leve med siste uken, har det versert rykter som vi som arbeidsgiver har hatt behov for å undersøke nærmere. Den ekstraordinære belastningen på ham skyldes omfattende rykteflom, vårt avklaringsbehov og grov hets, blant annet i sosiale medier. Han er også oppsøkt på sin hjemmeadresse, der han bor med sin ektefelle og små barn. 

Mikkel var i likhet med en rekke øvrige spillere på nachspielet på Stadion natt til tirsdag, 10. august. Som klubb og arbeidsgiver, har vi vært tydelige på at vi tar vi sterk avstand fra de valg og handlinger som fant sted i forrige uke. Det er intet annet enn et utslag av en kollektiv og særdeles dårlig dømmekraft. I tillegg er det totalt mangel på respekt for våre verdier, retningslinjer, instrukser og alminnelig fornuft.

Vi jobber tett med vår advokat for å kartlegge faktum knyttet til hendelsen, og det innebærer at vi må snu hver eneste stein for å finne ut hva som faktiske skjedde den natten og bakgrunnen for at det skjedde. Vi kan som arbeidsgiver naturlig nok ikke handle utifra rykter, men må sørge for at vi har bevismessig dekning for det faktum vi legger til grunn. Når faktum er kartlagt, kan vi deretter vurdere hvilke konsekvenser dette eventuelt skal få for de impliserte. Vi er i prosess i forhold til dette.

Administrasjonen og styret er ikke helt i mål med karleggingsdelen. Vi har forståelse for at omverden har et sterkt ønske om informasjon, men i en alvorlig sak som dette kan vi imidlertid ikke la informasjonsbehovet få overstyre nødvendig grundighet i saksbehandlingen og overholdelse av det regelverket som slike saker styres etter. Vi må opptre som en ansvarlig arbeidsgiver i likhet med enhver annen virksomhet.

Å leve etter klubbens grunnverdier, oppføre seg anstendig og med respekt for medlemmer, supportere, samarbeidspartnere og alle som bryr seg og er stolte av klubben vår, er viktigere enn poeng, opp- og nedrykk. SK Brann er et identitetsmerke for byen vår. Spillerne er forbilder og ambassadører for klubbens verdier og for hele regionen. Alle har grunn til å forvente at vi leverer på dette, og tilsvarende grunn til å uttrykke sin harme når vi ikke leverer.

Klubben skal gjøre alt som er i vår makt for å gjøre byen stolte av klubben vår igjen!

Annonse fra Obos-ligaen: