Pressemelding: Gir seg i Brann ved årsslutt

Branns sportslige leder, Jimmi Nagel Jacobsen, har valgt å fratre sin stilling i Brann og er ferdig i klubben ved nyttår. Sportsklubben Brann ønsker å takke Nagel Jacobsen for en strålende innsats gjennom to og et halvt år i klubben.

Annonse:
  • Foto: Marius Simensen/Bildbyrån.

– Jeg har hatt en ekstremt bra tid i Brann og Bergen, og vi har kommet utrolig langt på 2,5 år. Det toppet seg med cupgull og seriesølv i år, men det har også kostet mye krefter. Derfor har jeg valgt å si opp min stilling, sier Nagel Jacobsen til brann.no.

Dansken ble ansatt i Brann i mai 2021, og startet i stillingen som sportslig leder fra sommeren av. Da lå Brann sist i Eliteserien, og i løpet av sommeren byttet man også hovedtrener og mye utenomsportslig preget klubben. Året endte med et nedslående nedrykk til OBOS-ligaen.

To år med opptur

2022-sesongen startet dårlig for Brann, da laget røk ut av NM mot KFUM i mars. Men etter noen poengtap i starten av sesongen i serien, feide Brann gjennom sesongen og slo det meste av rekorder i OBOS-ligaen. Et nytt lag ble bygget opp, og har nå gått rett fra OBOS-ligaen til å vinne cupen, nesten kvalifisere seg for gruppespillet i Europa og ta sølv i serien.

– Det har vært utrolig gøy og spennende. Jeg er stolt over det vi har fått til og hvilken retning vi sammen har fått klubben i. Det er et sterkt fundament her nå, og jeg er glad for å ha fått jobbe i Brann og bo i Bergen. Det har vært gode kollegaer, en fantastisk spillergruppe og et strålende trenerteam, sier han.

Dansken reiser til Danmark allerede tirsdag, men skal jobbe ut året. Og selv om det er farvel med Bergen i denne omgang, har byen og supporterne satt spor hos sportssjefen.

– Den støtten vi har fått siden høsten 2021 og frem til nå er helt vanvittig. Det vil jeg aldri glemme, og supporterne vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt. Jeg vil alltid følge med Brann og vil ta med familien min til Bergen også i fremtiden, sier han.

Har funnet midlertidig erstatter

Nagel Jacobsen skal gjøre sine arbeidsoppgaver frem til nyttår. Samtidig skal Brann lete etter en permanent erstatter.

– Vi ønsker å takke Jimmi for hans strålende jobb for Brann gjennom sine år i klubben, og ønsker han masse lykke til videre. Vi har nå blitt enige med Per-Ove Ludvigsen om at han fyller inn sammen med Jimmi ut året, slik at klubben er best mulig rustet for det kommende overgangsvinduet på nyåret, sier daglig leder i Brann, Christian Kalvenes.

Og legger til:

– Vi som klubb må tåle å miste både spillere og gode ansatte. Vi er i en bransje der det skjer, og vi må løse det når det oppstår. Vi har mange i teamet fra sport som jobber sammen om spillerrekruttering til A-lag herrer, og nå må vi ut å finne en ny leder for det teamet. Hva løsningen blir på lang sikt må vi komme tilbake til på et senere tidspunkt, sier Kalvenes.

Løsningen i mellomtiden er Ludvigsen, som har flere år som sportslig leder i Brann bak seg fra tidligere.

– Klubben kom til meg i dag og spurte meg om hjelp. Det har jeg takket ja til, sier Ludvigsen.

Kalvenes og Nagel Jacobsen er tilgjengelig for media fra 17.35-18.00 mandag kveld på telefon. Det samme gjelder Ludvigsen. Ta kontakt med medieansvarlig Thomas Brakstad på 93018811 for å avtale intervjuer.

Annonse fra Eliteserien: