Pressemelding: Fotballfesten på Stadion er avlyst

Brann Kvinner har hatt et stort ønske om å invitere til fotballfest på Stadion, 5. juni mot Vålerenga. Det har Vålerenga sagt nei til.

Annonse:
  • Toppbilde: Bjørn Erik Nesse, Digitalsport.

Brann er skuffet over at Vålerenga ikke ønsker at kampen skal spilles på Brann Stadion. Branns kvinnelag har fått en fantastisk mottakelse etter at de ble en del av Brann, og supporterne har mobilisert stort til de første kampene på Stemmemyren denne sesongen. Mange supportere har tatt kontakt med Brann for å høre når kvinnelaget skulle spille på Stadion. For dem som hadde gledet seg til å se Branns kvinner i en toppkamp på Stadion må vi bare beklage.

Da Brann møtte Rosenborg på Stemmemyren var det flere tilskuere på den kampen, enn på alle de andre kampene i Toppserien den runden til sammen. Med en toppkamp mot Vålerenga på Stadion ville tilskuerrekorden for Toppserien blitt knust (den er under 4000), og begge lag ville fått en fantastisk ramme rundt kampen. Da landslaget spilte på Stadion i 2019 var det nesten 11.000 tilskuere på Stadion, og det antallet skulle bli slått mot Vålerenga.

Vålerenga informerte Norges Fotballforbund om at de ikke ønsket å spille på Stadion allerede i januar, men denne informasjonen fikk ikke Brann før denne uken. Planleggingen av en fullsatt Toppserie-kamp på Stadion var alt i gang.

Vålerengas argumenter er at det i regelverket står at alle kamper skal spilles på klubbenes ordinære hjemmebane, og at de ikke ønsket å spille på gress. Derfor ønsker de ikke å flytte kampen.

Brann syns dette er trist for spillerne på begge lag, supporterne og hele Toppserien. En kamp med over gode 10.000 tilskuere på Stadion ville gitt hele kvinnefotballen et løft, og en unik opplevelse for begge lags spillere.

12. juni skal Brann møte Rosenborg for andre gang denne sesongen, og den kampen spilles på Lerkendal. Verken Brann eller Rosenborg spiller sine Toppserie-kamper på gress, men muligheten for å spille for et fullsatt Lerkendal veier høyere enn å spille kampen på underlaget man bruker i hverdagen.

Spørsmål fra media rettes til konstituert daglig leder, Therese Andvik Rygg. 

Annonse fra Obos-ligaen: