Pressemelding: Brann må i karantene etter positive Covid-19-tester

Daouda Bamba (25) og Fredrik Haugen (28) har avgitt positive koronatester i etterkant av lørdagens kamp mot Haugesund. Nå må hele Brann-laget ti dagers karantene, fra lørdag som var.

Annonse:

– Vi har sent i kveld fått beskjed fra laboratoriet om det som vi forventet, at Bamba testet positiv på Covid-19. Mer overraskende er det at også Fredrik Haugen testet positivt. Han hadde urolig mage under kampen på lørdag, men ingen andre symptomer. Han spilte kampen uten problemer. På søndagen fikk han magesymptomer og har siden hatt diffuse magesmerter. Det er et svært uvanlig symptomforløp for Covid-19, så uvanlig at det ikke ble tenkt på før nå ut i uken, sier lege i Brann, Magnus Myntevik. 

Og legger til: 

– Det er ikke uvanlig at spillere sliter med magen før kamp og det var aldri aktuelt å ikke la han spille kampen lørdag. Det betyr at vi alle må i karantene til og med tirsdag. Det samme gjelder dessverre de av Haugesund sine spillere som var på banen samtidig med Fredrik. Legen til Haugesund er informert, sier Myntevik.  

Fredag skal alle Brann sine spillere testes for koronaviruset. 

Alle Brann sine fellestreninger er avlyst til og med tirsdag. Neste trening blir førstkommende onsdag, og den neste kampen mot Rosenborg, søndag 22. november, blir ikke rammet av karantenen. 

Haugen og Bamba er i isolasjon hjemme og skal være det til de er friskmeldt.

Spørsmål fra media rettes til sportssjef Rune Soltvedt (944 70 200) og lege Magnus Myntevik (986 16 985).

Annonse fra Eliteserien: