Pressemelding: Avslutter samarbeidet med Olli Harder

Sportsklubben Brann og Olli Harder er etter forhandlinger enig om å avslutte samarbeidet, og Harder fratrer derfor sin stilling som hovedtrener for Brann sitt kvinnelag.

Annonse:

– Bakgrunnen for dette er svake prestasjoner og manglende utvikling av prestasjonene over tid. Avgjørelsen ble tatt etter lange og gode samtaler med Olli, der klubben og Olli ble enig om å avslutte samarbeidet. Klubben vil understreke at avgjørelsen har vært svært krevende, men det kreves en endring for å forbedre prestasjonene, sier daglig leder i Brann, Christian Kalvenes.

Harder startet i Brann i midten av mai i fjor som sportslig leder. Da daværende hovedtrener Alexander Straus gikk til Bayern München, kombinerte Harder rollen som sportslig leder og hovedtrener ut året. Det endte med både seriegull og cupgull i den første sesongen med kvinnelag i Brann.

– Jeg er utrolig stolt over det vi har fått til i løpet av det siste året, som toppet seg med serie- og cupgull i fjor. Vi visste da at vi mistet mange viktige spillere, og måtte bygge et nytt lag til årets sesong. Dessverre har vi ikke klart å gjenskape fjorårets prestasjoner så langt i år, selv om vi har jobbet hardt for å klare det. Jeg vil takke spillerne, alle i klubben og supporterne for det jeg har fått være med på i Brann, sier Olli Harder.

Klubben starter umiddelbart jakten etter en erstatter. Knut Slatleim overtar hovedansvaret for laget frem til ny hovedtrener er plass.

– Vi vil gi trenerteamet som er der nå ro til å forberede seg til kampen mot Røa som er allerede om to dager. Vi har hatt god dialog med Olli, der vi kom til enighet om å skille lag. Nå er det kortsiktige fokuset kampen mot Røa på lørdag, så tar vi den tiden det tar å finne en permanent løsning som hovedtrener, sier sportslig leder, Aleksander Olsen.

Spørsmål fra media besvares i forbindelse med dagens trening. Daglig leder Christian Kalvenes, sportslig leder Aleksander Olsen og Olli Harder er tilgjengelig i det treningen starter på Nymark klokken 14.00. Knut Slatleim og kapteinsteamet med Cecile Redisch Kvamme og Andrine Hegerberg er tilgjengelig etter trening.

Annonse fra Eliteserien: