Politianmelder og gransker de rasistiske meldingene som ble sendt til Bamba

Sportsklubben Brann tar fullstendig avstand fra de rasistiske meldingene Daouda Bamba fikk etter straffemissen mot Start. Nå skal hver melding, både fra denne kampen og hele sesongen gjennomgås. I tillegg blir saken politianmeldt.

Annonse:

– Vi slår ring rundt Bamba. Ingen av våre spillere, eller andre i samfunnet skal oppleve slike ting. Derfor kommer vi til å politianmelde de rasistiske og truende meldingene Bamba har fått, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.

Torsdag kommer Brann-spillerne hjem igjen fra Kristiansand etter 1–1-kampen mot Start. Fem minutter før slutt fikk Brann straffe, og Daouda Bamba bommet fra ellevemeteren på stillingene 1–1.

Etter kampslutt mottok han flere rasistiske og truende meldinger i sosiale medier, og han fortalte i media at dette ofte har skjedd etter kamper der resultatene ikke har gått Branns vei.

Nå skal Brann, sammen med Bamba, gå gjennom meldingene. I nær fremtid vil en anmeldelse bli levert til politiet.

– Hele klubben og fotball-Norge står sammen med Bamba i denne saken. Det er en oppførsel vi ikke kan akseptere under noen omstendigheter. Om det viser seg at det er kontoer vi kjenner som har sendt disse meldingene, vil det få konsekvenser. Hva det blir vil vi komme tilbake til, sier daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen.

Fotball-Norge har lansert kampanjen #stopp mot rasisme og diskriminering, etter flere hendelser i høst.

– Fotballen har tatt et tydelig standpunkt, og selv om dette er en forferdelig sak er jeg glad Bamba føler seg trygg nok til å dele sin opplevelse. Det er viktig å skape en trygg arena og vise klart og tydelig at slikt aksepterer vi ikke, sier Johannesen.

Til media:

Daglig leder Vibeke Johannesen, sportssjef Rune Soltvedt og Daouda Bamba møter media på Stadion ca. klokken 15.00 (med forbehold om at bussen fra Flesland er tilbake til forventet tid). Media slippes inn litt før, og oppmøte er ved garasjen mellom SPV- og BOB-tribunen.

Annonse fra Eliteserien: