Poengløse hjem fra Skien

Odd sin scoring knappe ti minutter etter pause ble kampens eneste og det endte med et 0–1-tap i Skien.

Se sammendraget fra kampen.

Ni minutter etter pause kom scoringen som avgjorde kampen. Ali Ahamada måtte gi retur på et skudd fra Elbasan Rashani. Returen ble satt i mål av Markus Kaasa, og det ble kampens eneste scoing.

Slik var kampen

Allerede etter 27 sekunder kunne det stått 1–0 til Brann. Gilbert Koomson fosset fremover på kanten og slo tidlig inn til Robert Taylor. Dessverre for finnen traff han ikke ballen rent og Odd-forsvaret fikk ryddet unna.

Etter den første sjansen var det duket for et knapt kvarter med stillingskrig, før det ble store sjanser begge veier.

Først til Odd, som kom frem på en kontring. Innlegget ble slått langs bakken i feltet, men Ruben Kristiansen kom først på den og fikk slått til corner.

På det påfølgende hjørnesparket, etter drøye kvarteret spilt, kontret Brann. Bamba løp 60 meter med ballen, men da han skulle avslutte fikk en Odd-forsvarer kastet seg frem og blokkert til corner.

Minuttet etterpå rullet Brann opp igjen. Denne gangen med Bamba, Taylor og Pedersen. Sistnevnte avsluttet fra 20 meter, men skuddet gikk via tverrligger og over.

Den neste store sjansen var det Odd som fikk etter 25 minutter. Et innlegg havnet hos Kitolano som klinket til fra 14 meter. Ali Ahamada var utspilt, men Vegard Forren fikk kastet seg inn på akrobatisk vis og reddet unna på streken.

Ti minutter før pause fikk Odd nok en stor sjanse. Tobias Lauritsen lurte seg inn bak Christian Eggen Rismark og fikk avsluttet fra skrått hold. Skuddet gikk forbi Ahamada, men stolpen reddet Brann.

Lagene gikk til pause på stillingen 0–0.

Etter pause startet Odd best. Først med et skudd fra Espen Ruud som gikk rett på Ahamada. Så kom Lauritsen frempå igjen og fikk slått ballen forbi Ahamada. Men ingen Odd-spillere var der på returen, og Brann overtok og spilte seg ut.

Etter 54 minutter var det Odd som fikk kampens første mål. Elbasan Rashani fikk skyte fra 20 meter. Ahamada måtte gi retur, og på den dukket Markus Kaasa opp på og satte inn ledelsen for hjemmelaget.

Etter scoringen hadde Brann ballen mer enn Odd, men det var Odd som skapte de største sjansene på sine kontringer. Det ebbet ut i et 0–1-tap i Skien.

Kampfakta

Odd - Brann 1–0 (0–0)

1-0: Markus André Kaasa (54.)

Skagerak Arena. Eliteserien, 8. runde. 200 tilskuere. Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL. Gule kort: Amer Ordagic, Erlend Hustad, Brann. Kasper Lunding, Odd.

Brann (4-3-3): Ali Ahamada – Taijo Teniste (Fredrik Haugen fra 46.), Christian Eggen Rismark, Vegard Forren, Ruben Kristiansen (Thomas Grøgaard fra 82.) – Petter Strand (Jon-Helge Tveita 81.), Daniel Pedersen, Amer Ordagic – Gilbert Koomson (Erlend Hustad fra 69.), Daouda Bamba, Robert Taylor (Mikal Berg Kvinge fra 70.).

Odd (4-3-3): Sondre Rossbach – Espen Ruud, Odin Bjørtuft, Steffen Hagen, Birk Risa – Joshua Kitolano, Filip Jørgensen, Vebjørn Hoff – Elbasan Rashani (Kasper Lunding fra 71.), Tobias Lauritsen (Mushaga Bakenga fra 75.), Markus Kaasa (Kachi 75.).