Poengdeling på Alfheim

Brann kom under borte mot Tromsø, men Japhet Sery Larsen sin første scoring for Brann reddet ett viktig poeng på Alfheim.

Kampen på Alfheim startet jevnspilt, uten at noen av lagene skapte de største målsjansene. Den første kom etter elleve minutter, da Petter Strand fikk avslutte fra 12 meter etter et langt Brann-angrep. Skuddet ble blokkert til hjørnespark.

Etter 18 minutter var det Tromsø som tok ledelsen. Et fint angrep ble avsluttet av Niklas Vesterlund fra 18 meter. Skuddet gikk via stolpen og inn.

Resten av omgangen var mer jevnspilt, og 1-0 til Tromsø sto seg til pause.

I pausen gjorde Brann ett bytte. Kasper Skaanes kom inn for Daniel Pedersen.

Brann fikk den første sjansen også i andre omgang. Etter fine kombinasjoner fikk Robert Taylor avslutte fra skrått hold med venstrefoten, men keeper fikk slått unna til corner.

Etter 70 minutter fikk Brann sin utligning. En corner landet i beina til Japhet Sery Larsen på seks meter, og dansken banket ballen i nettaket til 1-1.

Fem minutter før slutt fikk Brann en alle tiders mulighet til å ta ledelsen. Men avslutningen på kontringen gikk utenfor fra Ole Didrik Blomberg.

På slutten fikk Fredrik Pallesen Knudsen sitt andre gule kort og ble utvist, men Brann sto i mot og fikk med et viktig poeng hjem til Bergen.

Neste Brann-kamp er allerede på onsdag, 22. september, mot Harstad NM. Søndag 26. september, på Branns 113-årsdag, kommer Kristiansund til Stadion, og billetter ligger for salg her.

Kampfakta:

Tromsø - Brann 1-1 (1-0)

Mål:
1-0: Niklas Vesterlund (18.)
1-1: Japhet Sery Larsen (70.)

Eliteserien, runde 19. Alfheim stadion. Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar SK. Rødt kort: Fredrik Pallesen Knudsen, (to gule) Brann. Gult kort: Christophe Psyché, Tromsø. Sivert Heltne Nilsen, Brann.

Brann (4-3-3-): Lennart Grill - Felix Horn Myhre, Fredrik Pallesen Knudsen, Japhet Sery Larsen, Ruben Kristiansen - Daniel Pedersen (Kasper Skaanes fra 46.), Sivert Heltne Nilsen, Petter Strand - Bård Finne,  Aune Heggebø, Robert Taylor (Ole Didrik Blomberg fra 64.).