Brann - TIL 2021 4

Poengdeling mot Tromsø

Tromsø tok en tidlig ledelse, men Brann utlignet like før pause. Det ble ikke flere scoringer. Oppgjøret endte 1-1 og poengdeling.

Kampen åpnet i et rolig tempo. Ingen av lagene klarte å feste grep om kampen, og spillerne virket å være preget av stundens alvor. Et kvarter ut i omgangen gikk Moonga Simba på et raid langs høyrekanten. Han forsøkte å skru ballen i motsatt hjørne, men ballen gikk et lite stykke utenfor målet.

Tre minutter senere tok Tromsø ledelsen etter et pent angrep på Branns venstre side. Målscorer var Kent-Are Antonsen.

Etter scoringen fulgte en sjansefattig periode før Tromsø kom til en dobbeltsjanse. Strålende innsats av Branns keeper Håkon Opdal hindret ny scoring. Opdal skulle egentlig se kampen fra benken, men måtte steppe inn da Eirik Holmen Johansen tråkket over under oppvarmingen.

Utligning rett før pause

Mot slutten av omgangen begynte Brann å skape farligheter, og like før pause skaffet Daouda Bamba et hjørnespark etter et flott raid på høyresiden.

Mathias Rasmussen slo corneren mot bakre stolpe. Der var Robert Taylor påpasselig og fikk kontroll på lærkulen. Finnen slo ballen følsomt over Tromsø-keeper Jakob Karlstrøm, som var fullstendig utspilt. Bamba kom stormende til og skallet ballen rett i mål fra én meters hold.1-1! Daouda Bamba med sitt tredje mål på like mange kamper!

Det var det siste som skjedde før pause. Lagene gikk til pause med 1-1.

Trykk mot Tromsø-målet

Andre omgang startet med et sterkt trykk mot bortelagets mål. Spesielt Taylor var frempå flere ganger, uten at han klarte å overliste Tromsø-målvakten.

I det 62. var innbytter Jon-Helge Tveita nær scoring etter å ha blitt spilt nydelig gjennom av Bamba, men avslutningen fra siddisen gikk i nettveggen.

Åtte minutter senere ble Daniel Pedersen liggende på bakken etter et stygt fall. Han måtte ut på båre, men det ser foreløpig til å gå bra med vår danske kaptein.

I sluttminuttene fikk Brann noen dødballsituasjoner som kunne gi det forløsende seiersmålet, men det ble bare nesten. Tromsø lyktes heller ikke på sine kontringsforsøk.

Kampen endte 1-1.

Brann - Tromsø 1-1 (1-1)

0-1: Kent Are Antonsen (18.)
1-1: Daouda Bamba (45.)

12. serierunde. Eliteserien. Brann Stadion. Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL. Tilskuertall: Gult kort: Mathias Rasmussen og Daouda Bamba, Brann. Tomas Totland, Jakob Karlstrøm og Kent-Are Antonsen, Tromsø.

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Ole Didrik Blomberg, Ole Martin Kolskogen (David Møller Wolfe fra 90.), Kristoffer Barmen, Ruben Kristiansen  - Kasper Skaanes, Daniel Pedersen (Vieux Yaya Sané fra 68.), Mathias Rasmussen  - Moonga Simba (Jon-Helge Tveita fra 46.), Daouda Bamba, Robert Taylor (Filip Delaveris fra 90.).