Poengdeling mot Strømsgodset

Petter Strand ga Brann ledelsen en drøy halvtime ut i kampen. Det ble likevel bare poengdeling mot Strømsgodset.

Brann dominerte kampen i store deler av 1. omgangen. Det ga utteling i det 33. minutt.

Petter Strand fikk tid og rom til å fyre av et skudd med venstrefoten fra rundt 20 meters hold. Ballen gikk skrudde vekk fra bortelagets gode keeper Viljar Myhres rekkevidde og i mål. 1-0 til Brann! Fullt fortjent ledelse på daværende tidspunkt.

Stor dominanse før pause

For Brann var meget gode før pause. Allerede etter 5 minutters spill var Kristoffer Barmen svært nær sin andre scoring for sesong med et smart skudd fra sekstenmeterstreken.

Hjemmelaget ga seg ikke med det. Et kvarter var spilt da Brann fikk en dobbelsjanse. Til slutt var Jon-Helge Tveita nære på med en god heading. Myhra vartet med en enhåndsredning og avverget situasjonen.

Like før scoringen til Strand var Bamba frempå igjen. Han dro seg fint fra sin oppasser og fikk avsluttet i trang posisjon. Ballen gikk like over. Brann var skikkelig gode i denne perioden, og gikk på angrep etter angrep. At det ble scoring i denne perioden var derfor ikke uventet.

Scoring imot rett før pause

Brann jaget ny scoring. Blant annet var Gilbert Koomson nære på med venstrefoten. I stedet skulle bortelaget utligne.

Et velregissert angrep på høyresiden gjorde at sogndølen Johan Hove fikk ballen i skuddhold. Han banket ballen nådeløst i mål, Markus Olsen Pettersen hadde ingen muligheter til å avverge scoring.

Omgangen ebbet ut i 1-1. Svært flatterende resultat sett med Brann-øyner. Utligningen kom også i en periode der Brann dominerte stort.

Etter pause hadde bortelaget justert både presset sitt, og forsvarets fart til sideforskyve. Det gjorde jobben langt vanskeligere for Brann-spillerne til å spille seg gjennom.

2. omgang var langt jevnere enn tilfellet var før pause. Brann var nære scoring ved noen anledninger. Spesielt Bamba og Strand kunne gitt Brann seieren. Men Strømsgodset var heller ikke ufarlige, og hadde noen kjempesjanser på dødball.

Kampen endte med 1-1 og poengdeling.

Brann - Strømsgodset  1-1 (1-1)

1-0: Petter Strand (33.)
1-1: Johan Hove (42.)

16. serierunde. Eliteserien. Brann Stadion. 200 tilskuere. Dommer Ole Hobber Nilsen, Nordstrand IF. Gult kort: Ingen.

Brann (4-3-3): Markus Olsen Pettersen - Jon-Helge Tveita, Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren, Thomas Grøgaard -  Kristoffer Barmen (Fredrik Haugen 73.), Daniel Pedersen, Petter Strand - Gilbert Koomson, Daouda Bamba, Robert Taylor

Strømsgodset (4-3-3): Viljar Myhre - Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson (Halldor Stenevik fra 74.), Sondre Fosnæss Hanssen, Nicholas Mickelson - Johan Hove, Ipalibo Jack (Kreshnik Krasniqi fra 53.), Mikkel Maigaard - Kristoffer Tokstad, Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa