Poengdeling mot Start

Start tok ledelsen før halvtimen var spilt, men en Gilbert Koomson i scoringsform gjør at kampen mot sørlendingene endte 1-1.

Se sammendraget fra kampen her.

Ut ifra ballinhav var 1-1-resultatet litt flatterende sett med Brann-øyner. Det var i hvert fall lite å si på at Gilbert Koomson headet utligningen fire minutter før pause. Brann skulle ha vunnet denne kampen, men det gikk ikke denne gangen.

Dårlig start

Start fikk sin første store sjanse allerede etter to minutter spilt. Kollisjon inne i Brann-forsvaret førte til at Ali Ahamada ble helt utspilt. Avslutningen fra bortelaget gikk heldigvis i stolpe og ut.

Så fikk Brann flere muligheter på en gang. Først var Robert Taylor nære på etter en Brann-kontring i 19. minutt. Seks minutter senere fikk Fredrik Haugen en kjempesjanse rett foran mål. Avslutningen gikk dessverre like utenfor.

Det så ut som at Brann nærmet seg en scoring. I stedet var det Start som skulle ta ledelsen. 28 minutter ut i kampen kom Start på et godt angrep på sin venstre side. Ballen endte hos Eman Marcovic foran mål. Start-spilleren traff stoplen med skuddet fra kloss hold, men ballen spratt dessverre tilbake til Ali Ahamada og i mål. 1-0 til Start. Scoringen vil bli stående som et selvmål.

Utligning før pause

Brann jaget utligning resten av omgangen, og i det 41. minutt skulle det lykkes. Vegard Forren slo en strålende crossball mot Petter Strand på motsatt side. Branns høyreback dempet ballen og løftet den høyt foran mål. På bakerste stolple løp Gilbert Koomson seg fri og kantspilleren stanget ballen kontrollert i mål. Utligning og 1-1!

Minuttet etterpå var Brann frempå igjen. Et godt angrep langs Branns høyreside endte med at Robert Taylor kom til scoringsposisjon rett foran mål. Start-keeper Jonas Deumeland vartet opp med en klasseredning og fikk slått ballen til hjørnespark.

Omgangen ebbet ut i 1-1. Uavgjort var et greit resultat ut i fra hvordan kampen var før pause.

Dominanse til liten nytte

Brann satte opp presshøyden rett fra garderoben, og la press på Start gjennom store deler av 2. omgang. Tidvis skapte man gode sjanser. Som da Taylor kom gjennom og fikk avslutte fra spiss vinkel i det 56. minutt. Innbytter Erlend Hustad var også nær scoring ved flere anledninger. Start var heller ikke ufarlige på kontringene, og hadde omgangens største sjanse ved Mathias Bringaker etter en times spilt. Ahamada gjorde imidlertid en kjemperedning og hindret en ny Start-scoring.

Kampen endte 1-1. Et resultat som bortelaget ønsket og trolig var meget fornøyd med.

Kampfakta

Brann - Start 1-1 (1–1)

0-1: Selvmål (28.)
1-1: Gilbert Koomson (41.)

Brann Stadion. Eliteserien, 9. runde. 200 tilskuere. Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger IL. Gule kort: Ole Martin Kolskogen, Brann. Kevin Kabran, Eirik Schulze, Erlend Segberg, Isaac Twum, Start.

Brann (4-3-3): Ali Ahamada – Petter Strand (Jon-Helge Tveita fra 78.), Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren, Thomas Grøgaard - Fredrik Haugen, Daniel Pedersen, Amer Ordagic (Kristoffer Barmen fra 67.) – Gilbert Koomson (Marcus Mehnert fra 89,) Daouda Bamba, Robert Taylor (Erlend Hustad fra 78.)

Start (4-2-3-1): Jonas Deumaland -  Eirik Wichne (Erlend Segberg fra 54.), Vegard Bergan, Jesper Daland, Kristoffer Tønnesen (Henrik Robstad fra 6.) - Isaac Twum, Eirik Schulze - Mathias Bringaker, Eman Markovic, Kevin Kabran - Steffen Lie Skålevik (Espen Børufsen fra 54.)