Poengdeling i sjanserik kamp

Brann var nærmest seieren i et meget underholdende og sjanserikt oppgjør der rødtrøyene hadde to avslutninger i treverket. Det ble bare uavgjort, men Brann avanserer til kvalikplass.

Bortelaget startet best de første sju-åtte minuttene. Etter det var det Brann som dominerte banespillet. Derfor var det mot kampens gang at Rosenborg fikk det første målet etter et fint angrep på deres høyre side. Emil Konradsen Ceide var sist på ballen.

Brann hadde imidlertid om å falle sammen på grunn av tidlig baklengsmål. Bare seks minutter etter Ceides scoring bygget Brann opp et fint angrep på venstresiden. Bortelaget så ut til å ha kontroll, men så stjal Bård Finne ballen fra RBK-stopper Pavle Vagic, og fra skrått hold dundret han den i mål med venstresleggen. 1-1! En strålende prestasjon av Finne.

Og før jubelen hadde lagt seg skulle den tidligere Trane- og Nymark-spilleren få nok en sjanse til å score. Igjen kombinerte Brann veldig fint på venstresiden, og Finne plasserte slik at han var først på ballen på et strøkent innlegg fra Ruben Kristiansen. Dessverre gikk avslutningen utenfor.

Så skulle Brann faktisk ta ledelsen. Igjen var det Vagic i Rosenborg-forsvaret som rotet. Petter Strand fanget opp ballen, og avanserte noen meter før han sendte den videre til Mathias Rasmussen. På ett touch slo han Robert Taylor helt gjennom alene mot André Hansen i RBK-målet. Finnen gjorde ingen feil og sendte Brann i 2-1-ledelse. På tre minutter har Brann snudd kampen fra 0-1 til 2-1!

Brann fortsatte å dominere banespillet utover omgangen, men det ble ikke flere scoringer før pause. Like før dommeren blåste av 1. omgangen havnet Ruben Kristiansen nederst i en duell med RBK-spiller Carlo Holse. Kristiansen måtte ut med båre, og ble kjørt til Legevakten der det ble konstatert brudd i den venstre armen. Trist på alle måter, for Kristiansen var strålende før skaden. Vi ønsker Ruben en god bedring!

Baklengs og brente sjanser

Brann startet 2. omgangen like energisk som før pause, og sjansene lot ikke vente på seg. Først ute var Taylor som fintet vekk det som var av RBK-spillere på Branns venstreside i det 51. minutt, men avslutningen gikk utenfor denne gangen. Deretter var det Aune Heggebø som kom løs fra sin oppasser og avsluttet fra rundt 11 meter. André Hansen reddet mesterlig, og måtte ha hjelp av stolpen før ballen gikk ut til corner. Der var Brann nære!

Som i 1. omgangen skulle Rosenborg score mot kampens gang. Carlo Holse plasserte ballen i mål fra kloss hold etter 54 minutters spilt. Det var deres første mulighet etter pause.

Brann måtte nå jage seiersmålet, og ved to anledninger ropte hjemmepublikummet på straffespark, men dommer Espen Eskås pekte aldri på krittmerket.

Selv etter utligningen klarte RBK aldri å ta over oppgjøret. Brann-guttene kjempet med alt de hadde, og i det 70. minutt fikk Sivert Heltne Nilsen avslutte fra cirka 15 meter. Skuddet gikk imidlertid over.

Og i det 82. minutt var det Rasmussen sin tur til å skyte i krysstangen og ut. Det ville seg ikke helt for Brann i kveld, men de tar et utrolig viktig poeng mot en god motstander. Brann var klart best, men kampen endte 2-2.

Brann - Rosenborg 2-2 (2-1)

Eliteserien, runde 26. Brann Stadion. Dommer: Espen Eskås, Bækkelagets SK. Gult kort: Sivert Heltne Nilsen, Brann. Erlend Dahl Reitan og Emil Konradsen Ceide, Rosenborg.

0-1: Emil Konradsen Ceide (17.)
1-1: Bård Finne (23.)
2-1: Robert Taylor (25.)
2-2: Carlo Holse (54.)

Brann (4-3-3): Lennart Grill - Felix Horn Myhre, Fredrik Pallesen Knudsen (Runar Hove fra 56.), Ole Martin Kolskogen, Ruben Kristiansen (David Møller Wolfe fra 45.) - Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Petter Strand - Bård Finne (Moonga Simba fra 75.), Aune Heggebø, Robert Taylor.