Pettersen: - En av mine beste redninger

Markus Pettersen var spesielt fornøyd med én redning mot Godset. Se video.

Annonse:


Klikk i videovinduet over for å se redningen.

Mot slutten av søndagens kamp vartet 19-åringen opp med en reaksjonsredning av svært høy kvalitet etter en heading fra Strømsgodsets Johan Hove. Redningen beskriver han som en av sine aller beste så langt på A-lagsnivå.

- Han stusser ballen hardt i bakken fra kort hold. Sånne baller er veldig vanskelige å ta, så den er jeg veldig fornøyd med. Det er blant mine beste redninger så langt, sier Brann-keeperen.

3-1-seieren hjemme mot Strømsgodset ble keeper Markus Olsen Pettersens sjette kamp fra start på rad denne høsten. 19-åringen fra Askøy er fornøyd med sitt bidrag til at kampen ble en solid defensiv oppvisning fra hjemmelaget.

- Jeg synes det gikk greit. Jeg føler jeg stort sett løste de utfordringene som kom på en bra måte. Jeg prøvde å spille på det enkle og spre trygghet, og synes jeg lyktes med det, forklarer Pettersen, som særlig er fornøyd med lagets 2. omgang.

Føler seg enda tryggere

- Jeg synes ikke vi var så veldig gode i 1. omgang, men igjen hever vi oss etter pause. Det er litt vanskelig å si hvorfor det er sånn. Jeg synes i hvert fall vi spiller en veldig bra 2. omgang, sier han.

I førstekeeper Samuel Sahin-Radlingers skadefravær har Pettersen fått anledning til å opparbeide seg eliteserieerfaring denne høsten.

- Etter hvert som jeg får flere kamper på høyeste nivå blir jeg mer trygg og takler det bedre. Det er helt klart noe jeg vokser på, sier Pettersen.

Kampene har han spilt med ulike defensive konstellasjoner foran seg, uten at det påvirker tryggheten bak.

- Vi løser det bra sammnen, uansett hvem som spiller. Jeg har spilt ulike kombinasjoner med alle de tre stopperne, og synes det fungerer veldig fint. De sprer trygghet og vi har gode relasjoner bak, sier han.

Etter at tabellnaboene tidligere på kvelden hadde innfridd, lå det til rette for fest under flomlysene i rundens hovedkamp. Markus Olsen Pettersen skryter av stadionpublikummet.

- Det var veldig god stemning på Stadion. Selvfølgelig skulle jeg gjerne sett at det var helt fullt, men de som er her er helt fantastiske og bidro til å skape en fantastisk stemning, avslutter Pettersen, som gleder seg til den spennende sesonginnspurten.

Neste kamp er borte mot Kristiansund på søndag. Deretter venter Odd i årets siste kamp lørdag 24. november klokken 18.00.

Kjøp billetter

Annonse fra Eliteserien: