Permitterer flere ansatte

25 ansatte i administrasjonen, drift og akademiet blir berørt av permitteringene i Brann. Ledergruppen, spillerne og trenerteamet går ned 20 prosent i lønn.  

Annonse:

– Dette er veldig krevende, men nødvendig, sier daglig leder, Vibeke Johannesen.

De siste dagene har ledergruppen i Brann hatt møter for å diskutere de økonomiske konsekvensene av koronakrisen. Med all fotballaktivitet satt på vent ut mars og seriestarten utsatt til første helgen i mai har inntektene stoppet opp. Klubben har gjort alle mulige tiltak for å redusere kostnadene, men mange av de faste utgiftene lar seg ikke redusere. Da ble permitteringer eneste løsning. 

– Jeg er svært takknemlig for forståelsen og den offensive holdningen de ansatte har til denne spesielle situasjonen. Vi har jobbet oss gjennom nedrykk, opp- og nedturer før. Jeg vet at alle vil gjøre sitt ytterste for at klubben kommer seg gjennom. Akkurat nå er usikkerheten om hvor lenge dette varer det som gjør det ekstra vanskelig for oss, som for alle andre, sier Johannesen.

Tar lønnskutt

Alle avdelinger i Brann er berørt av endringene og bidrar. Ledergruppe er ansvarlig for å håndtere situasjonen Brann er i, og blir derfor ikke permittert pr nå, men reduserer sin lønn med 20 prosent

Brann har også kommet til enighet med trenerteamet og spillergruppen om at de går ned med 20 prosent i lønn.

Jeg syns løsningen er god, med tanke på den vanskelige situasjonen vi er i. Det er bred enighet i spillergruppen om at dette var den beste løsningen for alle. Situasjonen vi er inne i påvirker alle, også utenfor fotballen, og alle ser det store bildet og skjønner at noe måtte gjøres, sier Håkon Opdal.

Han sitter i spillerutvalget til Brann, sammen med Kristoffer Barmen og Thomas Grøgaard.

– Jeg vil takke spillerne og trenerne for at de har vært villige til å bidra i denne vanskelige situasjonen vi er i. Når dette nå er avklart, skal vi gjøre det vi kan for å forberede oss best mulig til seriestarten, innenfor de rammene vi kan, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.

– Til slutt vil jeg sende en takk til alle fantastiske supportere og samarbeidspartnere som bryr seg om klubben og har tatt kontakt med hyggelige og støttende meldinger. Dere er alle GULL, avslutter Johannesen.

Kontaktpersoner for media:

Daglig leder Vibeke Johannesen - 411 40 333.

Sportssjef Rune Soltvedt - 944 70 200.

Annonse fra Eliteserien: