Slik ser treningsbanen på Nymark ut etter at gressmatten har blitt skiftet. Bildet er tatt onsdag ettermiddag.

På to uker har treningsbanen blitt ny

Ny gressmatte og vanningsanlegg har blitt montert på treningsbanen til Brann som ligger vegg-i-vegg med Brann Stadion.

Annonse:

– Dette har vi jobbet med siden jeg ble daglig leder og siden Rune (Soltvedt) ble sportslig leder i midten av 2015. Vi er glade for å ha kommet i mål nå, sier Vibeke Johannesen, daglig leder i Brann. 

For mandag 2. september, dagen etter 3–1 seieren borte mot Lillestrøm, startet arbeidet med å totalrenovere gressbanen på Nymark. Store maskiner rullet inn og fjernet hele gressmatten. 

Nå, knappe to uker senere, er det montert vanningsanlegg rundt hele banen, banen har blitt jevnet ut og gressmatten er erstattet. 

– Vi har hatt god dialog med Bergen kommune hele veien. Det er de som eier banen og som har tatt kostnaden med oppgraderingen, sier Johannesen. 

Viktig for utviklingen

Sportssjef Rune Soltvedt har lenge hatt oppgradering av treningsfasilitetene på agendaen. 

– Det er spesielt vanningsanlegget som er viktig. Fotballen utvikler seg og det går fortere og fortere. Derfor er det viktig og få trent på så kampnære forhold som mulig, og forskjellen på en tørr og vannet gressbane er som natt og dag, sier Soltvedt. 

Han drar fram en kopp med stein. De er plukket fra treningsbanen før årets sesong. Det gamle gressteppet var nemlig ujevnt, hullete og hadde innslag av småstein.

Med oppgraderingen av hovedtreningsbanen på plass, er nå målet en løsning for gode treningsforhold ved stadion også på vinterstid. 

– Vi har dialog med kommunen om en hall på Nymark, slik at vi er sikret gode treningsfasiliteter her og slipper å reise til Åsane eller Sotra, sier Johannesen. 

Med intensivt arbeid denne uken skal banen være klar til bruk alt kommende mandag, 16. september (om været tillater det).  Dagen etter at Brann har møtt Kristiansund på bortebane. Neste hjemmekamp er Vestlands-derby mot Haugesund, lørdag 21. september klokken 18.00. Bli med og støtt laget.

Se hvordan arbeidet har gått i bildegalleriet: 

Annonse fra Eliteserien: