Se sammendraget fra første kvalifiseringsrunde.

(Klikk i videovinduet over for å se sammendraget.)

Brann tok imot Shamrock Rovers til første kvalifiseringsrunde i årets Europa League på Brann Stadion. Fra første spark på ballen var det klart at dette var to lag som ville videre.

Energisk 1. omgang

Til tross for at det ikke ble noen sjanser de første 10. minuttene, var det langt i fra en rolig åpning. Begge lag var innstilt på å gå ut med høyt press og ikke la motstander få tid til å angripe. Brann hadde mest ball, men ble høyt presset av gjestene fra Irland.

Taijo Teniste har ikke til vane å score mål, men vartet opp et drømmemål etter 12. minutter spilt. Brann fikk en corner på høyresiden, som etter hvert ble klarert ut på 20 meter. Der smalt Brann sin høyreback til på direkten og ballen suste i hjørnet. For en kanon.

Kampen fortsatte i samme tempo etter scoringen. Etter 33. minutter spilt utlignet bortelaget på en dødball. Et frispark ble godt slått inn og der fikk Roberto Lopez en fot på ballen. Den lurte seg i mål via Ordagic.

Sorgen varte derimot ikke lenge. Brann gikk rett i angrep. Berisha felles overende og dommeren fra Albania peker på straffemerket. Berisha setter den selv. Keeper gikk riktig vei, men straffen var hard og langt ute i høyre hjørne.

5. minutter før pause holder Håkon Opdal og forsvaret til Brann på å kløne det til. Manglende kommunikasjon førte til at Shamrock fikk avsluttet på åpent mål. Kristiansen kom skliende inn som en reddende engel! Enorm sjanse til bortelaget. Stillingen står 2-1 til pause.

Shamrock med enorme sjanser etter sidebytte.

Til tross for at Brann hadde noen småfarligheter, er det bortelaget som hadde de største sjansene. Først gjør Acosta en meget god blokkering når spissen til Shamrock kommer alene mot Opdal. Ballen landet heldigvis på nettet istedenfor mellom stengene.

Ikke lenge etterpå kom en ny spiller alene mot keeper. Her var det målscorer Teniste som løp opp motstanderen og fikk ballen vekk med en perfekt timet sklitakling.

Brann hang ikke like bra med i denne perioden rundt timen spilt. En ny gedigen sjanse ble avverget. Offside-fellen fungerte ikke, og inne foran mål avsluttt Greene fra kort hold. Verdens beste keeper fikk akkurat opp hånden og gjorde nok en ny strålende redning.

Tempoet i kampen fortsatte, men sjansene uteble. Begge lag gjorde sine bytter, og for Brann sin del betød det Daouda Bamba, Petter Strand og Ruben Yttergård Jenssen inn. Ut gikk Gilbert Koomson, Kristoffer Løkberg og Amer Ordagic. Ordagic fikk for øvrig en skade som det gjenstår å se hvor alvorlig er.

Rett før 90. minutter var Fredrik Haugen nære å avgjøre kampen to ganger. Han drev først fremover i banen og skjøt mot lengste kryss. Dessverre for Brann vartet Shamrock sin keeper opp med en god redning. Like etterpå skjøt han hardt langs bakken. Der var keeper på nytt. Nære 3-1.

Så skjedde det som ikke skal skje. Shamrock skaffet en corner fire minutter på overtid. I feltet er Roberto Lopez høyest og stanger inn utligningen. Akkurat i det Brann så ut som de skulle ro i land seieren. Dommeren blåser for full tid og det ble dermed 2-2 på Brann Stadion i det første oppgjøret mellom lagene. Tøft utgangspunkt for Brann forut bortekampen i Irland.

Returkampen mot Shamrock Rovers spilles torsdag 18. juli.

Fakta

1. kvalifiseringsrunde, til Europaligaen. Stadion, 4.560 tilskuere. Dommer: Juxhin Xhaja, Albania. Gult kort: Berisha, Brann. Finn, Boyle, Rovers.

1-0: Taijo Teniste (12.)
1-1: Amer Ordagic (selvmål, 34.)
2-1: Veton Berisha (straffe, 36.)
2-2: Roberto Lopes (90.)

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste, Christian Eggen Rismark, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Amer Ordagic (Ruben Yttergård Jenssen fra 74.), Kristoffer Løkberg (Petter Strand fra 68.) - Gilli Rólantsson, Veton Berisha, Gilbert Koomson (Daouda Bamba fra 83.).

Shamrock Rovers (4-5-1): Alan Mannus - Joey O'Brien, Roberto Lopes, Lee Grace, Trevor Clarke (Dylan Watts fra 66.) - Ethan Boyle, Ronan Finn (Aaron McEneff fra 77.), Greg Bolger, Jack Byrne, Sean Kavanagh - Aaron Greene (Graham Cummins fra 66.).