62268E16-EEBA-4D9F-A2F3-7EE7375AB7E3

Overlegen seier mot Aalesund

Brann hadde full kontroll mot Aalesund på Stadion og vant hele 5–1.

Brann hadde ballen mye i åpningen av kampen, men Aalesund la seg med hele laget og forsvarte egen 16-meter.

17 minutter tok det for Brann å bryte gjennom. Frederik Børsting fikk ballen i 16-meteren. Uten tilløp satte han utsiden til foten og sendte ballen i mål via stolpen.

Få minutter senere var ledelsen doblet. Nok en gang tråklet Brann seg gjennom forsvaret til Aalesund, Felix Horn Myhre danset seg forbi i feltet og avsluttet via en forsvarer og i mål.

Det tredje skulle også komme før hvilen. Niklas Castro fikk ballen på 18 meter, og skrudde ballen i nettet via stolpen. Dermed ledet Brann med tre midtveis.

Det ble en fartsfylt start på den andre omgangen også. Først fikk Aalesund en redusering, da et hjørnespark gikk gjennom alle og i bakre stolpe. Isaac Atanga satte ballen i mål.

Men bare minutter etter scoringen scoret Brann igjen. Bård Finne ble spilt gjennom i bakrom, sendte den til Ulrik Mathisen som lobbet over keeper. Finne kom på løp og pirket inn Branns fjerde.

Branns femte var det også Mathisen som la opp til. Denne gangen med et innlegg langs bakken som Aune Heggebø taklet i mål.

Branns neste kamp er bortekampen i Conference League play-off mot AZ Alkmaar, torsdag 24. august klokken 20.45. Kampen sendes på VG+, og informasjon om bortebilletter ligger her.

5–1: Aune Heggebø (79.)

Eliteserien runde 19. Brann Stadion. Tilskuere: 13.317.  Dommer: Christian Moen, Løvenstad. Gult kort: Trace Murray, Kristoffer Ødemarksbakken, Aalesund.

Brann (4–3–3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Ruben Kristiansen, Thore Pedersen (Moonga Simba fra 65.) –  Felix Horn Myhre, Sivert Heltne Nilsen, Sander Kartum (Ulrik Mathisen fra 45.) – Frederik Børsting, Bård Finne (Aune Heggebø fra 65.), Niklas Castro (Eivind Helland fra 81.).