Overbevisende seier mot svensk storklubb

Brann kom ufortjent under mot Hammarby, men snudde kampen og slo laget som ble nummer tre i fjorårets Allsvenskan 5–3.

Brann gikk ut i hundre mot den svenske storklubben, og skapte flere halvsjanser de første åtte-ni minuttene. Men så kontret Hammarby og tok ledelsen etter et skudd fra rundt 16-meteren. Men Brann fortsatte å presse høyt og skapte flere situasjoner foran svenskene sitt mål. Etter 22 minutter pirket Ole Didrik Blomberg ballen til Bård Finne som klinisk satte inn utligningen. Drøye fem minutter før pause driblet Niklas Castro seg innover i banen fra venstrekanten. Ballen havnet hos Finne, og igjen fant han nettmaskene på et skudd inne i 16-meteren. Brann hadde med det snudd kampen og ledet 2–1 halvveis.

I pausen gjorde Brann to bytter. Niklas Jensen Wassberg og Frederik Børsting kom inn for Felix Horn Myhre og Niklas Castro.

Likevel fortsatte Brann å kjøre kampen, og etter 53 minutter ruvet kaptein Sivert Heltne Nilsen høyest og stanget inn 3–1 til Brann. Hammarby fikk reduseringen til 3–2 etter at Brann rotet det til i eget forsvar, og svenskene kunne avslutte på tilnærmet åpent mål.

Minutter etter scoringen stormet Brann i angrep igjen og spilte seg gjennom på høyrekanten. Ballen havnet hos Blomberg som lurte vekk en forsvaret og trillet ballen over Hammarby sin keeper og i mål til 4–2.

Blomberg var i storslag, og like etter satte han fart gjennom det svenske forsvaret. I feltet ble han lagt i bakken, dommer pekte på straffemerket og Mathias Rasmussen sendte Brann sikkert opp i 5–2. Svenskene reduserte til 5–3 i sluttminuttene.

Tre spillere fikk også sine første minutter for Brann i kampen. 15-åringene Mathias Klausen og Jesper Eikrem kom inn de siste minuttene, mens nysigneringen Thore Pedersen fikk en halvtime.

Branns startoppstillingen i kampen:

Mathias Dyngeland - Svenn Crone, Japhet Sery Larsen, Ruben Kristiansen, David Møller Wolfe - Felix Horn Myhre, Sivert Heltne Nilsen, Mathias Rasmussen - Ole Didrik Blomberg, Bård Finne, Niklas Castro.

Benken:

Eirik Holmen Johansen, Mathias Klausen, Fredrik Pallesen Knudsen, Ole Martin Kolskogen, Andreas Skovgaard, Frederik Børsting, Moonga Simba, Thore Pedersen, Filip Delaveris, Aune Heggebø, Niklas Jensen Wassberg, Isak Tomar Hjorteseth, Markus Haaland, Jesper Eikrem, Rasmus Holten.

Branns neste treningskamp er mot Aalesund på Marbella, torsdag 9. februar klokken 17.00. Fredag 17. februar møter Brann Sarpsborg 08 klokken 16.00 på Marbella. Begge kampene sendes på BA.no.