Ny utviklingsansvarlig

Brann har ansatt en ny utviklingsansvarlig på kvinnesiden. Det er Patrik Hansson som returnerer til Brann i ny rolle.

Annonse:

Hansson har tidligere både spilt for Brann og vært assistenttrener. Siden 2022 har han vært sportslig leder i Askøy Fotball, men nå vender han tilbake til Brann. Han sier dette om ansettelsen:

– Det er en spennende ny jobb som ikke har vært i klubben tidligere, som skal bygge opp en utviklingsavdeling. Jeg er selv veldig opptatt av det med spillerutvikling, og tror jeg kan være en bra mann for klubben til akkurat det, og det gleder jeg meg veldig til. 

Det var flere ting ved stillingen som trigget 53-åringen. 

– Det at jeg får være med å bygge opp noe fra grunnen av som man ikke har hatt før, og at jeg får være med å sette mitt eget preg på ting og hvordan man skal få dette til. Spillerutvikling er noe jeg brenner for og som jeg synes er viktig, og som jeg har ganske sterke tanker og meninger om, sier han.

Hansson var også hovedtrener for Toppserie-laget Sandviken i 1,5 år fra 2019, og kjenner til flere i teamet fra før. Han har sin første dag i klubben som utviklingsansvarlig 1. august.

– Nå skal jeg først sette meg inn i prosjektet, og derifra se på hvordan man skal gjøre dette best mulig for å få frem mest mulig spillere fra egen region til A-laget vårt, avslutter han.

Styreleder i Askøy Fotball Odd Medhus har forståelse for at Hansson er ønsket i Brann. 

– Alle vi i Askøy Fotball ønsker Patrik lykke til i sin nye stilling hos Sportsklubben Brann. At Brann ønsker å styrke klubben med Patrik sin kompetanse og personlighet forstår vi veldig godt, sier Medhus.

Sportslig leder for Branns kvinnelag, Aleksander Olsen, sier følgende:

– Patrik har funnet sin posisjon og rolle i fotballen. Han ønsker å jobbe med spillerutvikling hos unge spillere og være med på å systematisere spillerutviklingen i Brann de neste årene. Vi er veldig glad for å ønske han hjertelig velkommen tilbake til Brann. 

Annonse fra Eliteserien: