Ny storseier på Stemmemyren

Brann vant 4-0 på Stemmemyren i første hjemmekamp etter ferien. Nå kan førsteplassen i grunnspillet sikres med seier mot Stabæk neste helg.

Nysigneringen Tameka Yallop fikk tillit fra start i sin første kamp på Stemmemyren, og det tok ikke lang tid før hun viste seg tilliten verdig. Kun tre minutter var spilt da et innlegg til slutt landet i beina på Yallop, som satte ballen sikkert i hjørnet. Drømmestart!

Brann dominerte kampen, og presset på for sitt andre mål. Et kvarter inn i kampen trodde hele Stemmemyren at Berglind Thorvaldsdottir doblet ledelsen, men en feberredning fra Lyn-målvakt Kirvil Odden hindret en tomålsledelse.

Men kun to minutter senere kom kampens andre scoring. Rakel Engesvik ble spilt fri på høyresiden og fant Therese Sessy Åsland foran mål. Hun bredsidet ballen i det lengste hjørnet, og denne gangen var Odden sjanseløs. Det stod 2-0 på Stemmemyren.

Like før pause vartet Brann opp med et strålende angrep. Dagens beste Brann-spiller, Signe Gaupset, slo en perfekt pasning gjennom til Åsland. Hun la ballen ut til Thorvaldsdottir, som enkelt kunne sette inn 3-0 til Brann.

Gaupset leverte en strålende kamp på midtbanen, og midt i andre omgang toppet hun det med en scoring. Cecilie Kvamme slo et innlegg fra høyre, som Gaupset banket kontant i mål. Dermed endte 4-0 på Stemmemyren.

Neste hjemmekamp spilles lørdag 13. august klokken 17:00. Da kommer Stabæk på besøk til Stemmemyren, og med seier i den kampen har Brann vunnet grunnspillet i Toppserien 2022. Billetter til den kampen finner du her.