Ny spillerutvikler til Brann-Akademiet

Brann har ansatt Adolfo Rodriguez Duarte som ny trener og spillerutvikler i Brann-Akademiet fra 1. juli. Han blir blant annet hovedtrener for G14 og spillerutvikler i samarbeid med NTG.

Annonse:

Det er en voksen mann, og en rutinert trener og spillerutvikler, som slutter seg til det eksisterende trenerkorpset i klubben.

Adolfo, som runder 50 år denne måneden, er født i Venezuela, og har over 25 års erfaring med å trene spillere på høyeste nivå i Venezuela, Argentina, Spania og Norge.

Han er uteksaminert gjennom det spanske fotballforbundet (RFEF) og besitter UEFAs høyeste trenerutdannelse, UEFA Pro-lisens. Etter elleve år i virksomhet på ulike alderstrinn i Spania, flyttet Adolfo i 2016 til Norge og Kristiansand, rekruttert som spiller- og trenerutvikler til IK Start. I sin periode i sørlandsklubben har Adolfo hatt mange roller i klubben, fra spillerutvikling for de yngste til perioder som bidragsyter i A-lagsteamet.

– Vi er utrolig glade for at Adolfo velger oss i SK Brann. For det er ikke slik at han ikke har hatt andre muligheter i inn- og utland, sier faglig leder for Brann-Akademiet, Aksel Bergo.

– Jeg har kjent Adolfo i flere år. Han er en sympatisk og klok kar, og vi ender i fagprat hver gang vi møtes. Vi har mye til felles i måten vi tenker fotball på, men det aller viktigste er at vi deler de samme verdiene og ikke minst lidenskapen for å arbeide med unge mennesker som ønsker å se hvor langt de kan strekke seg for å oppnå fotballdrømmene sine, fortsetter Bergo.

Og legger til: 

– Da jeg fikk nyss i at han ønsket miljøskifte, var det som å være tilbake på Apollon i Nygårdsgaten på åttitallet og finne favorittskiva i hylla. Den øverste. Så dette måtte vi bare få til.

Adolfo slutter seg til SK Brann med en avtale som foreløpig strekker seg ut 2025. Hans kjerneoppgaver som spillerutvikler i samarbeidet med NTG, Hovedtrener G14 og metodikkutvikling i Brann-Akademiet.

Brann har vært uten trener for G14 siden Tarjei Mork Øren ga seg etter forrige sesong. 

Annonse fra Eliteserien: