Ny spiller klar for Brann

Justine Kvaleng Kielland (20) har signert under på en kontrakt for Brann ut juni 2026.

Annonse:

Se intervju i videovinduet over.

Midtbanespilleren har vært i Stabæk siden 2016, og fikk sin debut i Toppserien i 2018. Siden den gang har hun spilt 80 Toppserie-kamper for Stabæk. Nå er hun klar for å ta et steg videre.

– Det føles veldig bra. Det er godt å være på plass, og det ser veldig fint ut her. Og så har folk har tatt meg godt imot, sier Kielland.

20-åringen har også åtte kamper og ett mål for U23-landslaget, hvor hun har spilt med blant annet Marthine Østenstad og Rikke Nygard. 

På spørsmål om hva som fristet med Brann, svarer hun:

– Totalpakken her virker veldig bra. Alt opplegget rundt og bra folk, bra trener og det som hører til, sier hun.

Her ønsker hun å ta steg fremover og fortsette personlig utvikling, samtidig som hun ønsker å vinne titler og få laget med i et Champions League-sluttspill. Som spiller beskriver hun seg slik:

– Jeg er en spiller som er mest glad med ball i beina, og så har jeg bra et overblikk og en god pasningsfot.

Allerede på lørdag 26. august kan hun få debuten sin når Brann skal spille mot Lyn på Brann Stadion. Billetter kjøper du her.

– Det blir helt magisk! Førsteinntrykket av å komme inn på Stadion er veldig, veldig bra. Så jeg gleder meg ekstremt mye og håper at så mange som mulig kommer på kamp, avslutter hun. 

Sportslig leder Aleksander Olsen mener at Kielland er en av de mest talentfulle midtbanespillerne i Norge. Hun vil komplementere Branns kompetanse i midtbaneleddet, og gi de andre målfarlige midtbanespillerne muligheten til å delta høyere i banen og bidra til at laget blir farligere på siste 3. del.

– I Justine får vi en meget god ballfordeler som er flink til å sette opp angrep og vil bli sentral i spilloppbyggingen, i tillegg til at hun har god rekkevidde i spillet sitt. Hun vil på kort og lang sikt gi oss mye av de samme som Lisa Naalsund ga Brann, sier han.

Annonse fra Eliteserien: