Ny mann inn i trenerteamet

Brann styrker trenerteamet med italienske Andrea Loberto (46).

Annonse:

– Vi er veldig fornøyd med å få han med på laget. Han kommer inn i en assistentrolle, og skal ha ansvar for analyse, men han vil også være delaktig på treningsfeltet. Der vil han jobbe med utviklingen av laget, men også tett med oppfølgingen og utviklingen av enkeltspillere, sier Brann-trener Kåre Ingebrigtsen.

Loberto har en lag karriere bak seg i norsk fotball, og har jobbet med både talentutvikling, som assistenttrener, som hovedtrener og analyse for flere klubber. I 2005 fikk han sin første jobb i Norge, og var da i Vålerenga. Siden har han jobbet i Rosenborg, Haugesund, Fredrikstad og sist i Aalesund.

– Jeg jobbet med han i Rosenborg. Da var han ansvarlig for akademiet, og for analysearbeid inn mot kampene i Europa, sier Ingebrigtsen.

Under perioden i Haugesund jobbet Loberto også med Eirik Horneland.

Loberto ga seg som assistenttrener i Aalesund tidligere i år, og har ikke jobbet i fotballen siden. Han starter i Brann umiddelbart og vil være med på benken i dagens treningskamp mot Øygarden FK. I første omgang er han engasjert ut året.

– Jeg har god kjennskap til norsk fotball, og jeg er analytisk. Både på å finne utviklingsområder for eget lag, og finne svakheter hos motstanderlaget, sier Loberto.

Annonse fra Eliteserien: