Ny kaptein på Branns kvinnelag

Cecilie Redisch Kvamme annonserte etter kampen mot St. Pölten at hun ønsket å gi fra seg kapteinsbindet til noen andre på laget. Nå er det klart hvem som blir ny kaptein!

Annonse:
  • Foto: Bjørn Erik Nesse, Digitalsport

Kvamme ønsket å gi fra seg kapteinsbindet for å fokusere mer på seg selv, sin rolle i teamet og sin egen utvikling. 

Branns nye kaptein blir Marthine Østenstad. Hun kom til Sandviken i 2021, og har siden overgangen til Brann spilt 61 kamper og har 6 mål.

– Jeg er veldig stolt over å ha fått den tilliten, men mest av alt av å være en del av dette laget. Jeg vet at det er en vanskelig oppgave, men det er en oppgave jeg ser frem til. I tillegg så er jeg utrolig stolt over den jobben Cecilie har gjort, og ser opp til den lederen hun har vært og fortsatt er, sier hun.

Se hele intervjuet og hør hva Østenstad tenker om å få den rollen i videovinduet under.

Eller se intervjuet direkte på vår YouTube-kanal her.

Hovedtrener Martin Ho sier følgende om avgjørelsen:

– Beslutningen om å velge en kaptein er aldri lett. Man må vurdere gruppedynamikken og hvordan vi er som et team. Med dette i tankene følte jeg at Marthine var den riktige personen til å lede teamet fremover, sier Ho.

Han mener Østenstad har de egenskapene en Brann-kaptein bør ha. 

– Hun går frem som et godt eksempel både på og utenfor fotballbanen, og er en høyt respektert spiller i gruppen. Jeg ser frem til å støtte henne i den rollen, sier han.

Annonse fra Eliteserien: