Før kampen: Viking - Brann

Her kommer Bergen igjen! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Viking.

Annonse:

Brann tar turen til Stavanger for et skikkelig vestlandsderby mot Viking i Eliteseriens 27. runde. Kampen spilles onsdag 2. desember klokken 18.00 og vises på TVNorge og Dplay.

Vi liker det vi ser om dagen. To seire på rad og et sjumilssteg unna bunnstriden. Forrige gang vi vant to seriekamper på rad var i første og andre serierunde, og den siste av de to var en 3-0-seier mot Viking. Det er vel et godt omen for det som skal skje på onsdag.  

Stavanger har historisk sett ikke vært et sted vi har reist på tur og returnert til Bergen med et smil om munnen. Statistikken viser 36 seire til Viking, 13 uavgjorte og ti trepoengere til Brann siden første obligatoriske møte i 1948. Tre av disse Brann-seirene har dog kommet i løpet av de fem seneste møtene, så om vi legger nyere historie til grunn har vi alle muligheter til å ta vår tredje seier på rad i Eliteserien etter viktige seire mot Rosenborg og Aalesund.

Fredrik Haugen var ikke innvolvert i de to siste kampene våre, men har scoret mål de tre seneste møtene mot Viking, og får kanskje anledning til å følge opp den utrolige statistikken på onsdag.

Siste fem oppgjør på Viking Stadion:

  • 2019: Viking - Brann 2-1 Haugen 
  • 2017: Viking - Brann 2-4 Vega, Skaanes, Haugen, Orry Larsen 
  • 2016: Viking - Brann 0-1 Haugen
  • 2014: Viking - Brann 0-2 Grønner, Orlov
  • 2013: Viking - Brann 3-2 Pusic, Mojsov

Jon-Helge Tveita får et gjensyn med oljebyen og Vikings Veton Berisha, Kristoffer Løkberg møter også gamle lagkamerater. VIljar Vevatne har også en fortid i Brann, men er i hjemmekarantene og må stå over kampen. Kåre Ingebrigtsen har også en fortid i VIking der han var assistenttrener fra juli 2012 til juli 2014. 

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er Daniel Pedersen, Amer Ordagic, Markus Olsen Pettersen og Mikal Berg Kvinge fremdeles ute med skader.

Viking har Runar Ullaland Hove og Johnny Furdal ute med skader. VIljar Vevatne og Jefferson De Souza er i hjemmekarantene. 

Neste kamp er mot Sarpsborg 08 på Stadion og spilles søndag 6. desember klokken 17.00.

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: