Før kampen: Brann - Tromsø

Endelig kamp på Stadion igjen! Les deg opp før kampen mot Tromsø.

Annonse:

Tromsø kommer til Bergen i runde 19 av Eliteserien. Kampen spilles søndag 25. august klokken 18.00 og vises på Eurosport Norge, Eurosport Player og Dplay. Men fotball er alltid best på stadion, og billetter får du her.

K P
2 Bodø/Glimt 0 0
3 Brann 0 0
4 Haugesund 0 0
5 Kristiansund 0 0
Vi måtte bite i det sure eplet mot Mjøndalen i forrige runde og gikk på vårt første tap på lenge. På Stadion har vi imidlertidig ikke tapt siden mai. Tromsø ligger på kvalifiseringplass på tabellen, og trenger sårt poeng i kampen for å overleve. Borte har de tapt seks av ni kamper i år, og har svingt veldig i prestasjonene. 

Brann og Tromsø har møtt hverandre 60 ganger i offisielle kamper siden 1987. Statistikken viser at lagene har slått hverandre 23 ganger hver og delt poengene 16 ganger. Med andre ord har det historiske sett vært særdeles jevnt mellom lagene. 

Brann har allikevel et godt tak på nordlendingene på Stadion (15-8-6), men det blir ofte tøffe og tette oppgjør. I fjor endte oppgjøret på Stadion med 3-0 etter to mål av Steffen Lie Skålevik og et selvmål av tidligere Brann-spiller Simen Wangberg 

Siste fem kamper på Stadion:

  • 2018: Brann - Tromsø 3-0 Skålevik X2, Selvmål
  • 2017: Brann - Tromsø 2-2 Marengo, Larsen
  • 2016: Brann - Tromsø 1-0 Vega
  • 2013: Brann - Tromsø 4-1 Sævarsson, Huseklepp, Askar, Lorentzen
  • 2012: Brann - Tromsø 0-2 

Gamle kjente

Vi finner en gammel kjenning på motsatt banehalvdel på søndag. Simen Wangberg ble i 2012 hentet til Brann fra Rosenborg. Han spilte totalt 20 kamper for Brann og scoret ett mål i løpet av 2012 og 2013, før han i 2014 ble solgt til Tromsø. 

Vår tidligere spiller og nåværende toppspillerutvikler Helge Haugen har spilt 90 kamper for Tromsø.

Ruben Yttergård Jenssen har spilt for «Gutan» i en årrekke. Hans far Truls Jenssen er tilbake i Brann, etter å ha vært leder for Tromsø sitt akademi i flere år.

Tromsøs Gudmund Taksdal Kongshavn har aldri spilt for Brann, men er bergenser og startet å spille fotball i Varegg.

Skader og suspensjoner

Brann stiller med tilnærmet skadefri tropp, bortsett fra Fredrik Haugen tvilsom med en muskelskade og Emil Kalsaas som er ute med en hodeskade.

Bismar Acosta og Veton Berisha har pådratt seg tre gule kort i år, og er bare et nytt kort unna suspensjon.

Hos Tromsø er forspillerne Lasse Nilsen og Anders Jenssen. På midtbanen har de flere fravær, blant annet på viktige Magnus Andersen og Mikael Ingebrigtsen.

Neste Brann-kamp på Stadion er vestlandsoppgjøret FK Haugesund lørdag 21. september klokken 18.00. Bli med å heie guttene frem til seier!

KJØP BILLETTER HER

 

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no

Annonse fra Eliteserien: