Før kampen: Brann - Strømsgodset

Glede, glede, glede strømmer innenfra! Les deg opp på alt du trenger å vite før lørdagens kamp mot Strømsgodset.

Annonse:

Brann tar i mot Strømsgodset på Stadion i Eliteseriens 16. runde. Kampen spilles lørdag 29. august klokken 20.30 og vises på TVNorge og Dplay. 

Man trenger ikke være søvnforsker for å skjønne at smilende Brann-spillere gir bedre søvnkvalitet. Da Daouda løp med resten av gjengen mot en smilende Kåre, etter å ha satt spikeren i kista mot Stabæk, var det som om roen senket seg og sinnet ble lyst og klart. En liten runde med Hjerteslag før leggetid, og tirsdags morgen ble årets beste. Fremtiden ser lys ut for oss med hjerte i Brann, og den starter mot Strømsgodset på lørdag.    

Strømsgodset på Stadion har sjelden gitt oss store utfordringer. Siden 1968 har Brann tatt imot drammenserne 31 ganger i Bergen og vunnet 19 av dem. Godset på sin side har bare vunnet tre ganger i Bergen og ni har endt uavgjort. La oss håpe historien gir oss et frempekk til hva vi kan forvente på lørdag.

Det er bare en snau måned siden vi møtte Godset sist, i en jevn kamp på Marienlyst der marginene var på drammensernes side. Vi ble sendt hjem til Bergen med et surt 1-3-tap i treningsbaggen. SIden den gang har Godset tapt tre av fire kamper og kommer fra et 0-2-tap hjemme mot Viking. Vi har vunnet to og tapt to siden da, men kommer fra en deilig 2-0-seier mot Stabæk. 

Siste fem kamper mot Strømsgodset på Stadion:

  • 2019: Brann - Strømsgodset 1-1 Petter Strand
  • 2018: Brann - Strømsgodset 3-1 Haugen, Eggen Rismark, Rolantsson
  • 2017: Brann - Strømsgodset 3-0 Barmen, Orlov, Selvmål
  • 2016: Brann - Strømsgodset 1-0 Vega
  • 2014: Brann - Strømsgodset 0-1 Kovacs

Skader og suspensjoner 

Gili Rolantsson er i hjemmeisolasjon på grunn av påvist corona. Både Ali Ahamada og Håkon Opdal sliter med litt rusk i maskineriet, men nærmer seg kampklare. Amer Ordagic er ute med en ryggskade.

Hos Strømsgodset er Herman Stengel, Jonathan Parr og Prosper Mendy ute. I tillegg er forsvarsduoen Niklas Gunnarsson og  Ari Leifsson usikre.  

Neste kamp er borte mot Vålerenga i Oslo og spilles søndag. 13 september klokken 20.00. 

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: