Før kampen: Brann - Sandefjord

Vi prøver igjen! Les deg opp om alt du trenger å vite før hjemmekampen mot Sandefjord.

Annonse:

Brann tar i mot Sandefjord på Stadion i Eliteseriens syvende runde. Kampen spilles søndag 12. juli klokken 20.30 og vises på Eurosport Norge og Dplay.

K P
2 Molde 5 10
3 Brann 5 10
4 Rosenborg 4 9
5 Strømsgodset 4 9
Det ble en tung dag i nord forrige søndag. Noen ganger har man dager der ting ikke fungerer som det pleier, og da årets utgave av Bodø/Glimt sto på motsatt banehalvdel var vi ekstra sårbare for en dårlig dag. Det nytter uansett ikke å grave seg ned, og på søndag er det nye lodd og nye muligheter når vi tar i mot et Sandefjord-lag som kommer til Bergen med fire strake tap i baggasjen.   

Om historiebøkene har noe å si, har vi en god mulighet for en fin søndag. Siden vår første obligatorisk kamp mot gutta fra hvalfangerbyen i 2002, har vi vunnet ti, spilt to uavgjort og bare tapt to. På Brann Stadion har vi vunnet fem av syv oppgjør og vårt eneste tap her kom tilbake i 2009. 

Siste fem kamper på Stadion:

  • 2018: Brann - Sandefjord 1-1 Lie Skålevik
  • 2017: Brann - Sandefjord 5-0 Barmen, Haugen, Orlov, Rolantsson, Jonsson
  • 2010: Brann - Sandefjord 3-2 Mjelde, Guastavino x2
  • 2009: Brann - Sandefjord 0-1 
  • 2007: Brann - Sandefjord 1-0 Sigurdsson

Vi får et gjensyn med den gmale stopperkjempen vår Lars Grorud på Stadion. Han kom til Brann fra Sogndal foran 2011- sesongen, og fikk i løpet av sine drøyt to sesonger i Brann 36 obligatoriske kamper og tre mål. Han huskes blant annet for sin oppfordrende spillestil og var en solid stopper i tospann med Zsolt Korcsmár i store deler av 2011-sesongen.

Skader og suspensjoner 

Jon-Helge Tveita  har vært ute i en lang periode med en ankelskade. Kristoffer Barmen og Fredrik Haugen har noe rusk i maskineriet, men regner med å være kampklare. 

Hos Sandefjord er Ze Eduardo ute med en langtidsskade. Sander Mørk og Brice Wembangomo er småskadet, men trolig klar til kamp. 

Neste kamp er borte mot Odd i Skien, 15. juli klokken 20.30. La oss håpe vi forblir ubeseiret på Østlandet!

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: