Før kampen: Brann - Mjøndalen

På søndag skjer det, Kåres aller første kokkalele! Les deg opp på alt du trenger å vite før kampen mot Mjøndalen.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi.

Brann tar i mot Mjøndalen i Eliteseriens 14. runde. Kampen spilles søndag 16. august klokken 18.00 og vises på Eurosport Pluss og Dplay.

For en kamp! Og for en deilig dag for Forren! Fotball er for mange vakrest når angrepsspillet flyter som en symfoni, eller når en forsvarslinje er drillet til perfeksjon. For meg er det vakreste å se spillere som ofrer alt for å vinne. Årets vakreste øyeblikk i 2020 er Vegard Forrens ansikt i møte med et et prosjektil av et skudd på Aker Stadion. En potensielt massiv tannlegeregning var ikke i tankene til Vegard når ballen var på vei mot ansiktet, her skulle alt ofres for å ta med tre poeng til Bergen. Hele gjengen kjempet som løver! Deilig! Gledestårene tvang seg på etter at dommeren blåste i fløyten for siste gang. På søndag tar Kåre Ingebrigtsen plass på Brann-benken for første gang, og vi håper guttene klarer å gjennskapet trøkket fra Molde-kampen. Da blir det en god dag i Bergen. 

Mjøndalen har hatt en mye omtalt formsvikt, men klarte etter syv strake tap i Eliteserien å slå FK Haugesund 1–0 i forrige runde.  Deres eneste borteseier kom i begynnelsen av juli, da de slo Aalesund 3–1. Forrige bortekamp for bruntrøyene endte i et 0–3-tap mot Start. 

Historisk sett har det ikke vært så mange møter mellom lagene de seneste årene. Vi har møtt dem i cupen og kvalifisering til Tippeligaen, og utenom de to møtene i fjor var forrige gang vi spilte en seriekamp mot Mjøndalen tilbake i 1992. 

Seneste fem møter:

  • 2019: Mjøndalen - Brann 2–1 Barmen
  • 2019: Brann - Mjøndalen 0–0
  • 2017: Mjøndalen - Brann (NM) 1–0
  • 2014: Mjøndalen - Brann (Kvalifisering til Tippeligaen) 3–0
  • 2014: Brann - Mjøndalen (Kvalifisering til Tippeligaen) 1–1 Skaanes

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er Ali Ahamada ute med skade, Gilli Rolantsson er i korona-isolasjon og Bismar Acosta sliter med en kneskade. 

Mjøndalen må klare seg uten sin stille, rolige og beskjedne kaptein, Christian Gauseth. I tillegg er Fredrik Brustad, Stian Aasmundsen og Sondre Liseth alle tvilsomme til søndagens kamp. 

Neste kamp spilles borte mot Stabæk mandag 24. august klokken 20.30. 

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: