Ny danske har signert

Brann og FC Midtjylland er enig om en avtale som gjør at Japhet Sery Larsen (21) blir Brann-spiller. 21-åringen har signert en avtale som strekker seg ut 2025.

Annonse:

– Jeg er utrolig stolt og glad for å ha signert for Brann. Det er en stor klubb, og jeg har hørt mye bra om byen og fansen. Nå ser jeg bare frem til å møte laget og bidra med det jeg kan.

Sery Larsen ankom Bergen forrige fredag, og har tilbragt en uke på karantehotell. Lørdag formiddag fullførte han den medisinske testen før han skrev under kontrakten sammen med sportslig leder, Jimmi Nagel Jacobsen. 

Aldersbestemte landslag

21-åringen kom til FC Midtjylland sitt akademi i 2015, og har vært i klubben siden. Han var utlånt til Brentford i England i 2019/20-sesongen. Han har spilt på samtlige aldersbestemte landslag for Danmark fra U16 til U21. For U21-landslaget har det blitt fire kamper.

- Han er en atletisk forsvarsspiller som er sterk defensivt. Det er en fordel for oss at han kan brukes i flere posisjoner, og han er en fin type som kommer til å passe godt inn i spillergruppen. Han har en god mentalitet og har gått en god skole i akademiet til Midtjylland, sier Branns sportslige leder, Jimmi Nagel Jacobsen.

Jimmi x japhet.jpg

Sery Larsen kan spille alle posisjoner i forsvaret, men har primært spilt høyreback og midtstopper.

Han beskriver seg selv slik: 

– Jeg er god på å forsvare, men samtidig liker jeg å være offensiv og ta med meg ballen fremover. Jeg har tidligere vært kaptein og jeg vil beskrive meg  selv som en typisk ledertype som liker å bruke stemmen. 

Japhet skal se sine nye lagkamerater i aksjon allerede under dagens cupkamp mot Bjarg. Hans første trening blir på søndag.

Fakta

  • Navn: Japhet Sery Larsen

  • Fødselsdato: 10. april, 2000.

  • Posisjon: Midstopper/høyreback.

  • Tidligere klubber: FC Midtjylland, Brentford.

Annonse fra Eliteserien: