Ny assistenttrener ansatt, og forlengelse i trenerteamet

Brann har ansatt tidligere LSK Kvinner-trener Knut Slatleim som assistenttrener. Toppspillerutvikler og assistenttrener Thomas Lyngbø har også forlenget sin kontrakt med Brann.

Annonse:
  • Foto: Marius Simensen/Bildebyrån. 

– Jeg gleder meg til å komme i gang, og er veldig trigget av det Brann holder på å bygge opp. Det ser jeg frem til å være en del av, sier Slatleim, som har signert for Brann ut 2024. 

32-åringen var hovedtrener for LSK Kvinner denne sesongen, og har også vært assistenttrener i samme klubb. Han forlot LSK Kvinner etter årets sesong. Før det var han hovedtrener i Kolbotn i Toppserien i to og et halvt år, og han har UEFA A-lisens (nest høyeste nivå i trenerutdanningen). 

Fra hovedtrener til assistent

Slatleim går inn i rollen som Kjetil Lone hadde i Brann, før han nylig valgte å dra til Åsane sitt herrelag for å bli assistenttrener der. 

Slatleim har primært vært hovedtrener de siste fem årene, og sier dette om hvorfor han nå velger å bli assistenttrener. 

– Det viktigste for meg er å jobbe i et godt fagmiljø, og hvilken rolle jeg har er underordnet. Jeg gleder meg til å jobbe med flinke folk i Brann, sier han. 

Han skal bruke de neste ukene på å ta med seg flyttelasset til Bergen, og er klar for å starte sin nye rolle når sesongoppkjøringen starter 9. januar. 

– Vi er veldig glad for å ha fått på plass en så faglig sterk og erfaren assistenttrener. Knut har mange år bak seg i kvinnefotballen som hovedtrener, og vil komme inn og styrke trenerteamet vårt, sier daglig leder i Brann, Christian Kalvenes. 

Toppspillerutvikler har forlenget

I tillegg til Slatleim har Brann forlenget kontrakten med Thomas Lyngbø. 34-åringen har hatt forskjellige roller i Sandviken fra 2018, og har vært 50% toppspillerutvikler og 50% assistenttrener de siste sesongen. 

Nå har han forlenget kontrakten til å gjelde ut 2024. 

– Jeg er Brann-supporter, og har hatt partoutkort på Stadion i ti år. Det er stort for meg å jobbe i Brann, og jeg ser frem til å jobbe i klubben i mitt hjerte i to år til, sier Lyngbø.  

Og legger til: 

– Det siste året har vært ekstremt lærerikt, givende og samtidig krevende. Derfor er det så gøy at vi oppnådde store ting tilslutt. Jeg er motivert for å bidra til at vi oppnår enda større ting neste år. 

Lyngbø fullførte i høst sitt UEFA A-trenerkurs, som er det nest høyeste nivået på trenerutdanningen. 

DSC_6107.jpg
Foto: Bjørn Erik Nesse.

 

Annonse fra Eliteserien: