NTG har funnet seg godt til rette på Stadion

Siden august har Norges Toppidrettsgymnas (NTG) vært i full drift i sine nye lokaler i Sparebanken Vest-tribunen på Stadion.

Annonse:

– Vi har fått en god start, og både elever og foreldre er positive. Vi har kommet godt i gang med det viktigste som er skoledrift, trening og trivsel, sier toppidrettssjef på NTG, Jan Stankiewicz.

Etableringen av NTG i Bergen og på Brann Stadion har vært ønsket lenge, og høsten 2020 fikk de klarsignal fra Utdanningsdirektoratet. 

Denne høsten har 76 elever startet opp på NTG på Stadion. De er fordelt med 34 elever på VGS og 42 elever i åttendeklasse. 

Fine lokaler

Våren 2021 har deler av Brannallmenningen (2. etasje i SPV-tribunen) blitt bygget om, og det er laget klasserom som nå benyttes av NTG. 

– Lokalene på Stadion fungerer veldig bra og det er flotte klasserom. Så skal vi videreutvikle lokalene videre sammen med Brann i fremtiden, sier rektor på NTG, Snorre Loeng. 

NTG er inne i sitt første år, men de har en kapasitet på 288 elever når skolen er full. Skolen er godkjent for 14 idretter, og det er elevene på VGS som spesialiserer seg innen sin idrett. Nå har skolen elever på følgende linjer: fotball, håndball, basketball, tennis og vektløfting. 

Flere spillere fra Brann

Blant elevene som går på fotballinjen på den videregående skolen er det flere spillere fra Brann-Akademiet. De trener på Nymark, og har da skoleundervisning på Stadion. 

– NTG på Stadion er et viktig tilbud til spillerne vi har i Akademiet vårt. Med både undervisning og fotballtreninger på samme sted sparer de blant annet reisetid, som gir de en mer optimal hverdag. Det er viktig for vårt mål om å utvikle flere unge lokale spillere til A-laget vårt, sier sportslig leder i Brann, Jimmi Nagel Jacobsen. 

– For oss er det veldig gledelig å ha ungdommer som satser på sine idretter, kombinert med utdannelse, på Stadion i hverdagen. For Brann sin del får vi utnyttet områdene på Stadion bedre i gjennom året, og ikke bare på kampdag. Det blir mer aktivitet og et større toppidrettsmiljø som er bra for Bergen og Brann, sier daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen. 

Annonse fra Eliteserien: