Nok en storseier for Brann 2

Brann 2 smelte til igjen og slo Tertnes 6-1 mandag kveld. Dette er lagets sjette strake seier i serien.

Brann 2, forsterket med fire A-lagspillere, gikk til angrep fra start. Allerede etter seks minutter scoret David Tufta Branns første mål. Det skulle ikke stoppe med det. Daouda Bamba doblet Branns ledelse i det 26. minutt, før Marius Bildøy økte til 3-0 i det 36. minutt. Brann ledet 3-0 og avgjorde i prinsippet kampen før pause. Det likte Brann 2-trener Morten Kalvenes.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi gikk rett i strupen på dem fra start, og ledet 2-0 før halvtimen var spilt. Da Marius økte til 3-0 kunne vi gå til 2. omgang med lavere skuldre og mindre press. Det var akkurat det vi ønsket, sier Brann 2-treneren.

Flere mål i 2. omgang 

Brann 2 skulle ikke stoppe på 3-0. Selv med flere bytter både i pausen og utover 2. omgangen, opprettholdt de den sterke dominansen. Det ga også utslag i målprotokollen. Bamba scoret to må til, mens Bildøy nøyde seg med ett. Brann 2 vant hele 6-1 og kunne innkassere en ny storseier. I de seks siste kampene har laget tatt 18 av 18 mulige poeng, med en målforskjell på 27-4!

- Vi er i en god periode nå, og jeg synes også at resultatet i dag gjenspeilet kampen. Selv om vi til tider var litt nonchanlante, gjorde vi totalt sett en så god prestasjon at det var ingenting å si på at vi vant med fem mål, mener Kalvenes.

Debut for Austevoll

Kampen markerte også debuten for Sindre Austevoll. Forsvarsspilleren, men fortid i blant annet Åsane og Sogndal, kom innpå for Halldor Stenevik i det 60. minutt.

- Sindre er en litt atypisk spiller i vår gruppe. Jeg føler likevel at dette er en vinn-vinn-situasjon for alle. Han har ambisjoner om å spille i Obos-ligaen i 2019, men har vært ute lenge med en stygg korsbåndskade. Her får han muligheten til å bygge seg opp igjen. For vår del er det veldig greit å ha en spiller med Sindres fysikk og kraft i troppen utover høsten. Det var noe vi manglet i fjor og som vi nå har tatt lærdom av, avslutter Brann 2-treneren.   

Fakta

Brann – Tertnes 6-1 (3-0)

1-0: David Tufta (6.)
2-0: Daouda Bamba (26.)
3-0: Marius Bildøy (36.)
4-0: Bildøy (56.)
4-1: Karl-Erik Aarsheim (69.)
5-1: Bamba (71.)
6-1: Bamba (87.)

18. serierunde Norsk Tipping-ligaen avd 4. Nymark kunstgress. 60 tilskuere. Dommer: Michael Szajnfeld, Flaktveit Idrettsklubb. Gult kort: Edmund Chappy og Karl-Erik Aarsheim (Tertnes)

Brann (4-3-3): Markus Olsen Pettersen – Håkon Gjerstad, Christian Eggen Rismark, Emil Kalsaas (Normann Misje Roman fra 46.), Håvard Foldnes (Håvar Kleppe fra 77.)  – David Tufta, Andreas Mjøs, Halldor Stenevik (Sindre Austevoll fra 60.) – Eirik Moldenes (Aune Heggebø fra 46.),  Daouda Bamba, Marius Bildøy (Mikael Baisotti fra 77.)

Annonse fra Eliteserien: