NM-sølv for G16-laget

Brann er sølvvinnere i Norgesmesterskapet for G16 etter tap i NM-finalen mot Rosenborg.

Så ble det sølv i Norgesmesterskapet i G16-klassen. På veien til finalen har Brann vunnet mot Åsane, Førde og Viking, men i finalen ble Rosenborg for sterke.

Trønderne tok nemlig styringen i kampen. De holdt ballen i laget og lette etter åpninger i et kompakt Brann-forsvar, mens Brann slet med å få laget opp. Derfor var det ikke helt ufortjent at Rosenborg tok ledelsen etter 27 minutter. Rosenborg-spiller Boye Hedman ble spilt gjennom og banket ballen opp i nettaket.

Brann hadde ikke ballen mye i finalen, men viste seg å være farlige på kontringer. Noen minutter før pause stormet de fremover og spilte seg gjennom et Rosenborg-lag i ubalanse. Angrepet endte med at Kaspar Tvedt satte ballen sikkert i mål. Brann utlignet! Dermed stod det 1-1 etter den første omgangen.

Kampen åpnet seg mer opp i andre omgang, og Brann kom til noen gode muligheter. Likevel var det Rosenborg som tok ledelsen. En avslutning bort i hjørnet fra Rosenborg-spiller Elias Sandrød var umulig å ta for Brann-keeper Mathias Klausen.

Brann måtte ha scoring og fikk god drahjelp fra tribunen i sluttminuttene. På overtid satte Brann ballen i mål og Varden eksploderte i jubel, men dommer vinket dessverre for offside. Dermed endte det 2-1 til Rosenborg. Brann er sølvvinnere i Norgesmesterskapet 2023!

Kampfakta:

Brann–Rosenborg 1–2 (1–1)

Mål:
0–1: Boye Hedman (28.)
1–1: Kaspar Tvedt (37.)
1–2: Elias Sandrød (51.)

Norgesmesterskapet G16, finale. Varden Amfi. Tilskuertall: 525. Dommer: Jørgen Haugen. Gult kort: Matteus Nguyen, Jesper Eikrem, Brann.

Brann startoppstilling (4–3–3): Mathias Klausen - Matteus Nguyen, Matias Johansson, Andreas Wilhelmsen, Sander Aga - Sondre Vindenes, David Steinegger, Jesper Eikrem - Tobias Børtveit, Kaspar Tvedt, Emilien Steinsland.