Niklas (16) har signert ny kontrakt – tas opp på A-laget

Niklas Jensen Wassberg (16) har signert en A-lagskontrakt med Brann og blir en del av A-stallen alt kommende sesong. Kontrakten gjelder ut 2023.

Annonse:

– Det er gøy og spennende. Jeg gleder meg, sier Jensen Wassberg.

16-åringen ble hentet til Brann-Akademiet i starten av året fra FK Fyllingsdalen, sammen med Isak Tomar Hjortseth og Aron Jönsson. Sistnevnte er lånt tilbake til Fyllingsdalen, mens Jensen Wassberg og Tomar Hjorteseth har trent og fått treningskamper med A-laget til Brann.

Der har Jensen Wassberg gjort sine saker så bra at han ikke blir lånt tilbake til Fyllingsdalen, som var den opprinnelige planen. I 2021 blir han en del av Brann sin A-stall.

– Det har gått veldig fort. Planen var egentlig at jeg bare skulle trene med A-laget i to uker. Nå har det gått to måneder og jeg har fått ny kontrakt. Da er det ekstra viktig å ha hodet på rett plass, sier Jensen Wassberg.

Har imponert

Jensen Wassberg scoret etter en drøy halvtime i sin første treningskamp for Brann, da regjerende seriemester Bodø/Glimt ble slått i Vestlandshallen tidligere i vinter.

– Vi tok med Niklas på A-laget i noen uker for å se nærmere på han, og han har tatt nivået. Da var det ingenting å lure på med tanke på å signere ny kontrakt, og vi mener det beste for hans videre utvikling er å være en del av A-stallen, sier Brann-trener Kåre Ingebrigtsen. 

Jensen Wassberg er indreløper, og har ferdigheter som Ingebrigtsen mener passer rollen perfekt. 

– Han har rask frekvens i spillet sitt, god løpskapasitet og han er god med ballen. Det er ferdigheter som han kan utvikle enda mer, sier Ingebrigtsen. 

– Målet mitt for sesongen er å utvikle meg mest mulig. Det er kjekt å få være med A-laget og med tanke på spilletid har jeg ikke så stor forventninger. Det jeg skal gjøre er å jobbe hardt for å utvikle meg videre, og være klar om jeg får sjansen, sier 16-åringen. 

Isak Tomar Hjorteseth (16) kom til Brann samtidig som Jensen Wassberg, og har også trent med A-laget. Han har pådratt seg et brudd i foten og har måtte operere. Under rehabiliteringen vil han få hjelp av apparatet rundt Branns A-lag. 

Annonse fra Eliteserien: