Nicholas fikk Marbella-tur også

Denne uken har gitt Nicholas Marthinussen noen muligheter han ikke helt hadde sett for seg.

Annonse:

Først trente han med A-laget. Deretter ble han kastet innpå i lagets 3-2-seier over Viking i Vestlandshallen. Så ble han belønnet med en ukes treningsleir til Marbella med Lars Arne Nilsens beste menn.

Så der sto han, søndag formiddag, side om side med meritterte stoppere som Bismar Acosta og Vito Wormgoor, på treningsfeltet i Spania og fikk kjenne på nivået i Eliteserien. Da hadde han allerede bestemt seg for å ikke være beskjeden.

- Jeg har ikke tenkt å stå med luen i hånden, forsikrer 17-åringen overfor Brann.no etter den første økten under Spanias morgensol.

- Ta til meg læring

Etter økten oppsummerte han de mest åpenbare forskjellene på A- og U-laget i Brann:

- Jeg merker at det er høyere tempo og mer trøkk i A-laget. Det er mange vinnerskaller her, opplever han.

Så ventet intervjuer med BA og BT, samt fotografering med fotobyrået til Eliteserien og Eurosport. Han innrømmer at det har skjedd mye siden fra onsdag til søndag.

- Det har vært en fin uke, innrømmer unggutten.

- Jeg forsøker å ta til meg så mye læring som mulig. Jeg forsøker å by på meg selv, og ikke bare være fornøyd med å være her. Hvis jeg viser meg skikkelig frem blir det kanskje mer enn én gang, tror 17-åringen.

Tvillingbror på laget

Nicholas er tvillingbroren til Brann-spiller Sander Marthinussen, som er midtbanespiller og også en del av klubbens U-stall. Denne uken har de ikke trent og spilt sammen slik de pleier.

Saken fortsetter under bildet av Nicholas Marthinussen i duell med Steffen Lie Skålevik på søndagens trening:

- Han unner meg å være her. Vi backer hverandre opp og synes det er gøy når vi får ting til. Neste gang er det kanskje hans tur, påpeker Nicholas, som innrømmer at både han og tvillingbroren ble overrasket over at uken ga ham både en A-kamp og en treningsleir i Spania.

Nå drømmer han om å slippe til i en av treningskampene på leiren også.

Brann 2-trener Morten Kalvenes gleder seg over at enda en av ungguttene får være med på tur med A-laget. Han synes Nicholas Marthinussen har fortjent muligheten.

- Han er det jeg vil kalle en 100 prosent-spiller, en som du vet du kan stole fullt og helt på både på og utenfor banen.

- Nicholas hadde en flott utvikling gjennom siste halvdel av fjoråret som har fortsatt i årets oppkjøring. Han har fysikken til en midtstopper og ferdigheter både offensivt og defensivt som vi ser frem til å videreutvikle i tiden som kommer, sier Kalvenes.

FAKTA

  • Nicholas Marthinussen

  • Født: 11. april 2000 (17 år)

  • Skole: Metis toppidrett

  • Posisjon: Midtstopper

  • Tidligere klubber: Lyngbø, Løv-Ham, FK Fyllingsdalen

  • I Brann fra: 2014

  • Gruppe: U-stallen (15 kamper for Brann 2 i 3. divisjon)

  • Aktuelt: Spilte A-kamp mot Viking sist torsdag og er på treningsleir med A-laget i Marbella nå

Annonse fra Eliteserien: